Kiss vrea scuze de la J.b.

58Comentarii
Kiss vrea scuze de la J.b.
ORADEA – Preşedintele C.J. a dat în judecată Jurnal bihorean, în urma cererii cotidianului de a-şi da demisia de onoare.

Preşedintele Consiliului Judeţean a trecut la acţiune, la o lună şi jumătate de la cererea Jurnal bihorean de a-şi da demisia în urma scandalului Cadea. Răspunsul său este o plângere către Judecătoria Oradea, prin care cere instanţei să oblige Jurnal bihorean şi redactorul-şef al ziarului la formularea de scuze publice pe prima pagină. „…sunt victima unei campanii denigratoare de presă (…) în scopul direct şi clar determinat al discreditării imaginii mele publice”, se arătă în acţiunea civilă intentată.

Jurnal bihorean a cerut preşedintelui C.J. să-şi dea demisia de onoare în ediţia din 30 martie, pentru vina morală de a fi semnat acte fără să le citească (fapt recunoscut public de acesta).
Alexandru Kiss nu a răspuns până acum în nici un fel cererii J.b. de a-şi da demisia. Nu a ţinut nicio conferinţă de presă şi nici nu a cerut drept la replică în urma apariţiei articolelor noastre. Deşi J.b. a încercat în repetate rânduri să-l contacteze, Kiss a refuzat orice răspuns personal, comunicând doar prin intermediul consilierului judeţean Szabo Odon.

Campanie defăimătoare?

Kiss susţine, prin intermediul avocatului său, Cristian Rusu, că „zecile de articole defăimătoare”, publicate în Jurnal bihorean, se constituie într-o „campanie de presă organizată şi susţinută”.
Sunt invocate drept „trimiteri insultătoare” articole ca „Scurmă în ograda lui Kiss” (în fapt, o relatare despre verificările pe care Parchetul le-a iniţiat în privinţa alocării a 2,2 milioane RON pentru renovarea castelului de la Cadea, revendicat de urmaşii contelui Pongracz), „O acadea pentru Kiss” (măsuri luate de prefectul Bolojan pentru inventarierea imobilelor revendicate), precum şi „Puteam să ştiu…!” (propria sa afirmaţie, privind faptul că a semnat un act prin care punea la dispoziţia avocaţilor moştenitorilor contelui Pongracz documente cu privire la imobilele de la Cadea, fără să ştie ce semnează).

Opiniile de pe Bihon, incriminate de Kiss

Faptul că Jurnal bihorean i-a cerut să-şi dea demisia de onoare şi, prin acest gest, să-şi spele ruşinea, este interpretat de Kiss drept o „defăimare a personalităţii” (sic!). Preşedintele CJ acuză şi vizitatorii portalului Bihor Online, care, în opinia sa, au postat „mesaje răuvoitoare tendenţioase şi insultătoare” la adresa persoanei sale, care afectează „imaginea publică a omului politic Kiss Alexandru”, scopul acestora fiind de a-i „ofensa imaginea publică şi politică” (sic!).58Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor