Kosa: „Mai aştept două săptămâni”

Kosa: „Mai aştept două săptămâni”
ORADEA – Antrenorul baschetbaliştilor orădeni speră într-o victorie în meciul cu BCMUS Argeş Piteşti.Echipa de baschet masculin CSM Leonardo poate fi considerată deziluzia toamnei în sportul orădean. Întărită în extrasezon cu trei jucători noi, formaţia promitea să aibă un campionat mai bun decât cel precedent.

De altfel, conducerea clubului a fixat un obiectiv mai îndrăzneţ faţă de sezonul trecut, clasarea pe locurile I-VI. Din nefericire, startul campionatului a fost nefast pentru elevii antrenorului Kósa Zoltán, care au pierdut cinci din primele şase partide disputate. Acest debut ratat a produs o mare nedumerire şi nemulţumire în rândurile tuturor iubitorilor baschetului orădean.
Absenţa lui Veres
Principala cauză a jocului sub aşteptări a echipei pare să fie absenţa conducătorului de joc, Veres Attila, căpitanul echipei, care este accidentat, şi nu se ştie dacă va mai putea reveni pe teren.
„Accidentarea lui Veres ne-a dat peste cap toate planurile. Înlocuitorul său, Mandache, este fără îndoială un jucător deosebit de talentat, un adevărat exponent al generaţiei sale, dar el este prea crud pentru a conduce o echipă în prima divizie. Indisciplina tactică a jucătorilor este o altă explicaţie a jocului slab. La ora actuală a mai intervenit o problemă.

S-a instaurat un adevărat blocaj psihic la majoritatea jucătorilor, care nu mai au curajul să arunce la coş, pasând cât mai repede mingea, pentru a scăpa de ea. Aşa s-a întâmplat la Târgu Mureş, unde numai Rahier şi Colesnicov şi-au asumat răspunderea de a arunca la coş”, afirmă antrenorul CSM Leonardo, Kósa Zoltán.
Vor urma măsuri
În ceea ce priveşte viitorul echipei, antrenorul orădean este tranşant: „Eu mai aştept încă două săptămâni. Urmează meciul cu Ploieştiul, în care avem şanse minime, iar apoi cel cu Piteştiul. Dacă nu vom câştiga acea partidă, probabil că vor urma măsuri radicale, împotriva jucătorilor, a mea personal. Toţi suntem vinovaţi pentru aceste rezultate”.
Directorul CS Municipal, Petruţ Drăgan, opinează că deocamdată nu se pune problema luării unor măsuri împotriva echipei. „Într-adevăr, am pierdut cinci meciuri, dar patru dintre aceste eşecuri s-au înregistrat în deplasare.

Echipa este în criză, dar cred că încă nu este momentul să sancţionăm jucătorii. Oricum, vom analiza situaţia echipei în Comitetul Director”, a spus Petruţ Drăgan. Mircea Matei, membru în Comitetul director al clubului, afirmă că se fac eforturi pentru completarea lotului cu alţi jucători, căutându-se în primul rând un conducător de joc. Săptămâna trecută au fost testaţi doi jucători de culoare şi un sârb, dar ei nu au fost reţinuţi în lot. CSM Leonardo va juca în următoarele două etape pe teren propriu, cu CSU Ploieşti şi BCMUS Argeş Piteşti.

Nutiu Gavril0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase