L-a dat pe Dumnezeu în judecată

19Comentarii
L-a dat pe Dumnezeu în judecată
O nouă cruciadă pentru deţinutul din Timişoara, devenit celebru după ce l-a dat în judecată pe Dumnezeu.

Acum omul vrea despăgubiri de la reprezentanţii bisericii pe pământ şi cere două milioane de euro de la Mitropolia Banatului. Deţinutul este convins că dacă Dumnezeu l-ar fi păzit de ispite, aşa cum i s-a promis la botez, n-ar fi ajuns în puşcărie.

La 40 de ani, Mircea Pavel i-a declarat război lui Dumnezeu din spatele gratiilor, acolo unde a ajuns pentru că a curmat o viaţă. Crede sincer că n-a comis o crimă din vina lui, ci din vina Cerului.

Are şi o terorie. Din moment ce a fost botezat în numele Domnului, El trebuia să-l apere. Plus că, argumentează omul, mama lui a plătit botezul, s-a dus la biserică să se roage pentru reuşită în viaţă, a cumpărat lumânări, a lăsat mereu bani în cutia milei şi…nimic.

Aşa că, de nervi, l-a dat pe Dumnezu în judecată.

Firesc, procesul a fost clasat. Deţinutul nu s-a lăsat însă. A cerut despăgubiri de la trimisul lui Dumnezeu în teritoriu.

Mircea Pavel mai are de stat încă 13 ani în închisoare. Timp suficient, crede el, să găsească o strategie prin care să câştige lupta cu Dumnezeu. Fie cea lăuntrică, fie cea de prin tribunale.

Sursa: News19Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor