Îl bagă şi pe Blaga-n joc

2Comentarii
Îl bagă şi pe Blaga-n joc
ORADEA- Pornind de la un articol apărut ieri în Jurnal bihorean, în care era amintită şi o mai veche declaraţie a lui Petru Filip care îl viza în mod direct, ieri Mihai Bar, preşedintele PSD Bihor, s-a dezlănţuit iar.

Destinatarul cuvintelor grele rostite de mai-marele pesediştilor bihoreni: primarul de Oradea, Petru Filip. Iată declaraţia care l-a deranjat pe Bar: „Regret ziua în care l-am cunoscut!” Astfel se exprima Filip despre Bar cu ceva vreme în urmă.

„Dacă cineva ar trebui să regrete ziua aceea, atunci acela aş putea fi doar eu!”, a exclamat nervos ieri Mihai Bar. Şeful PSD Bihor a ţinut să dezvăluie împrejurările în care s-a stricat prietenia sa cu Filip. „Până în ’96 am fost prieteni buni. Atunci eu am câştigat conducerea Consiliului Judeţean şi Petre Filip a pierdut alegerile la Primăria Oradea.

Înainte să ajung la CJ i-am promis lui Vasile Blaga, care m-a susţinut foarte mult în perioada respectivă, că va rămâne şeful Direcţiei Vamale. Era o chestiune firească, pentru că a contribuit mult la promovarea mea. Însă cu toate insistenţele şi demersurile mele disperate, ministrul de Finanţe de la acea vreme, Florin Georgescu, a decis să-l demită pe Blaga”, îşi aminteşte Mihai Bar, care a dezvăluit că acela a fost momentul care a dus la „despărţirea” sa de Filip.

„Am aflat că după acest episod existau întâlniri de taină, unde se punea la cale răsturnarea mea. Iar în spatele acestor mişcări stătea Petre Filip. A fost o surpriză foarte mare pentru mine. Toate aceste lucruri le-am aflat chiar de la un mare lider PD, care îmi povestea cu lux de amănunte ce se discuta la acele întâlniri”, a declarat liderul pesedist.
Mai mult decât atât, Bar a afirmat apoi că e „principalul vinovat” că Filip a ajuns primar de Oradea. „Blaga nici nu ştia de existenţa lui. Filip l-a cunoscut pe Blaga în biroul meu de pe Avram Iancu, şi aşa a ajuns primar.

A fost una din marile mele greşeli”, a dezvăluit Bar. Şeful PSD a adăugat că în cazul în care partidul îi va cere, va sta la aceeaşi masă cu Petru Filip, însă nu va crede niciodată nimic din ce va spune acesta.

„Este un băiat isteţ, spălat, dar total lipsit de caracter! Nu l-a interesat niciodată decât propriul său interes. Este unul dintre oligarhii despre care vorbeşte Băsescu, un ajuns”, l-a caracterizat Bar pe fostul prieten de familie din anii ’90.

„Nu dau raportul nimănui”
Petru Filip a reacţionat la cele spuse de Mihai Bar. Filip a ţinut să dea asigurări că „ceea ce comentează domnul Bar n-are nici un pic de adevăr”. „Nu-mi stă în caracter să fac lucruri împotriva unor oameni pe care îi cunosc, în general. În 100% din cazuri, dacă nu pot face bine, nu fac nici rău”, a parat Filip, declarând că persoana lui Mihai Bar îl lasă „rece-rece”.

„Eu consider că faţă de mine însumi trebuie să am conştiinţa curată, nu faţă de altcineva. Nu dau raportul nimănui, decât mie însumi şi Celui de Sus”, a declarat Filip. Şeful PD Bihor a mai spus că nu-l va acţiona în judecată pe Bar, refuzând astfel să-i facă pe plac adversarului său, care a declarat şi ieri că abia aşteaptă să fie dat în judecată de către Filip!

Corpas Calin2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor