La 20 de ani, SRI iese în lume

3Comentarii
La 20 de ani, SRI iese în lume
Ofiţerii Serviciului Român de Informaţii sărbătoresc azi 20 de existenţă postcomunistă, iar joi vor „ieşi în public”.

Oamenii „din umbră” care trec neobservaţi pe stradă, dar care veghează la securitatea fiecăruia dintre noi vor ieşi „la rampă” joi. Aniversarea a 20 de ani de existenţă postcomunistă, celebrată în 26 aprilie, va fi oficiată în 29 aprilie, la Prefectură, în faţa reprezentanţilor autorităţilor locale, judeţene şi a unor invitaţi speciali.

În cadrul întâlnirii de la Prefectură va avea loc o masă rotundă cu tema „Rolul autorităţilor publice în realizarea securităţii naţionale şi implicarea formatorilor de opinie în promovarea culturii de securitate”, iar la sala festivă de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” se va organiza o sesiune de informare cu două subiecte: „Tendinţe actuale în evoluţia fenomenului terorist” şi „Oportunităţi educaţionale şi carieră în SRI”.

În schimbare

Din pricina restricţiilor profesionale, comandantul SRI Bihor a evitat să ofere cititorilor câteva informaţii despre istoricul filialei bihorene a Serviciului Român de Informaţii, despre misiunile de succes sau cele care au dat rateuri în ultimii 20 de ani. Pe pagina web oficială a SRI însă, şeful SRI România, George Cristian Maior îşi exprimă regretul pentru „anumite greşeli şi erori ale trecutului” şi dă asigurări că „mecanismele actuale nu mai permit repetarea unor astfel de situaţii”. „Este necesar să înţelegem că evoluţia SRI în ultimii 20 de ani nu putea fi diferită de cea a naţiunii române, dimpotrivă, ea a fost conectată indisolubil cu modernizarea statului şi societăţii româneşti, cu toate sincopele şi dificultăţile pe care o asemenea tranziţie le-a presupus”, mai transmite şeful SRI.

O.Ş.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor