La Adoraţia mondială a copiilor

De Cristian Horgoș
La Adoraţia mondială a copiilor
În comuniune spirituală cu alţi copii din întreaga lume, şcolăreii claselor de Step by Step ale Liceului Greco-Catolic „Iuliu Maniu” din Oradea au celebrat miercurea trecută o oră de Adoraţie a Preasfântului Sacrament.

Pentru clasele din corpul de clădire din Parcul Traian, evenimentul s-a celebrat în Biserica Seminarului Greco-Catolic din Oradea iar pentru clasele din clădirea de pe strada Iuliu Maniu, s-a celebrat în Catedrala Sfântul Nicolae. Organizatorii momentelor de rugăciune au fost preoţii Paul Popa şi Anton Cioba, asistenţi spirituali ai elevilor precum şi învăţătoarele lor.

Ziua de 4 octombrie este consacrată anual programului mondial de rugăciune a copiilor pentru familii şi pentru pace în lume, rugăciune cerută de Fericitul Ioan Paul al II-lea în Scrisoarea de Crăciun din anul 1994. Programul „Copiii Sfintei Euharistii” („Children of the Eucharist”) la nivel mondial a fost iniţiat în anul 2003 iar la Oradea se celebrează de cinci ani.

Prin cântece şi rugăciuni, copiii şi-au exprimat cererile lor pentru o lume mai bună, pentru pace în suflete, în familii şi în lume, preamărindu-L pe Dumnezeu. „Clasele pregătitoare, I şi a II-a au pregătit un coşuleţ cu daruri pentru Isus: rugăciuni, desene şi alte lucruri manuale confecţionate de ei, prin care I s-au încredinţat lui Isus şi i-au mulţumit pentru binefacerile făcute. Clasele a III-a şi a IV-a au rostit, în numele tuturor, rugăciunile pe care au dorit să le adreseze lui Isus cel adorat şi preamărit”, mai spune Anton Cioba, director Spiritual al Liceului Greco-Catolic.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !