La „agăţat” în Ungaria

La „agăţat” în Ungaria
Patru juniori orădeni s-au întors recent cu amintiri frumoase din tabăra Federaţiei de Pescuit a judeţului Bekes. Cei patru au fost desemnaţi în urma seriei de concursuri „Undiţarul ecologist”, organizate de fundaţia Ecotop şi de AJVPS Bihor, prin Clubul de Pescuit Sportiv Oradea.

Din partea CPS Oradea a fost desemnat domnul Zeger Jozsef pentru a-i însoţi şi supraveghea peste graniţă pe copiii Jancso Janos, Kovesdi Zoltan, Messer Zsolt şi Kiss Zsolt. Din păcate, ultimul dintre ei a fost nevoit să decline oferta în ultimul moment.

Despre legile pescuitului

În frumoasa tabără, aflată ceva mai la nord de Bekes, în imediata apropiere a unui lac înconjurat de o oază de copaci şi verdeaţă, orădenii s-au aflat în mijlocul altor zeci de copii din judeţul vecin. Programul taberei a fost bogat în activităţi aflate în legătură cu pescuitul: realizarea unei monturi, discuţii despre legislaţia scrisă şi nescrisă a pescuitului sportiv şi despre protejarea zonelor de apă.

La final s-a organizat şi un concurs cu eliberarea imediată a peştilor prinşi, reprezentanţii noştri clasându-se destul de bine, între locurile IV-VIII.

Şi maghiarii vin la noi

Coordonator atât al Ecotop, cât şi al CPS Oradea, Mihai Togor spune că expediţia în ţara vecină a avut loc prin colaborarea stabilită între filialele de pescuit: „Şi noi vom asigura în august o tabără pentru un grup de adolescenţi din judeţul Bekes, fie la baza Ecotop de la Damiş, fie în Padiş. Cu toţii vrem ca schimbul de tabere pentru copii să aibă loc în fiecare vară”.

Tot din partea CPS Oradea, Acs Tiberiu completează: „Acţiunile la nivel juvenil vrem să le extindem după integrarea în Uniunea Europeană la programe comune de populare şi îngrijire a Crişurilor, de o parte şi de alta a graniţei. E important ca tânăra generaţie să perceapă pescuitul ca pe o activitate recreativă. Ar fi bine ca mesajul să ajungă şi la adulţii care privesc pescuitul mai puţin ca sport, cât ca o sursă de aprovizionare a frigiderului”.

Cristian Horgoş0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !