La alegere: număr nou sau amendă?

De Cristina Ghilea
29Comentarii
La alegere: număr nou sau amendă?
Poliţia locală începe să împartă avertismente şi amenzi proprietarilor care n-au montate numere administrative noi.

În 1 februarie începe campania de penalizare a celor care nu şi-au montat numere administrative noi pe clădirile din oraş. Cristian Beltechi, directorul Poliţiei Locale, spune că agenţii din subordinea sa au parcurs deja Centrul istoric şi au ajuns inclusiv în zonele de deal pentru a distribui informații.

„Vom merge gradual, prima dată vom da avertisment cu termen de conformare, după care vom da şi amenzi acolo unde nu se montează numere noi, cum cere hotărârea de Consiliu Local”, spune Beltechi.

HCL 62/2017 stabileşte şi cum trebuie să arate numerele administrative şi amenzile pe care le va primi orădeanul de la Primărie, în caz că nu se conformează: între 200 şi 400 de lei pentru cei care nu au plăcuţa cu numărul administrativ, respectiv 100 de lei pentru cei care nu au montat numărul apartamentului într-o casă colectivă.

„Vom începe verificarea cu blocurile care au probleme. Am verificat şi doar 50% dintre blocurile din oraş au tăbliţe afişate la intrare”, spune directorul Poliţiei locale.

Dacă pentru cei care stau la bloc e, practic, o formalitate să schimbe „adresa” de deasupra intrării, pentru orădenii de la casele din Centrul istoric cifrele individuale, tăiate din tablă, costă câteva zeci de lei. „Pentru noi, că stăm la 13, sunt două cifre. Unde m-am interesat, costă 35 de lei cifra, adică eu trebuie să dau 70 de lei pur şi simplu pentru un moft al Primăriei. Nu înţeleg de ce nu sunt bune numerele pe care le avem deja”, spune Andreea Gonţ, locatara unei case în Centrul istoric.

HCL prevede că se pot menţine plăcuţele existente, care corespund cu descrierea în HCL 62/2017, dar asta e valabil doar în afara Centrului istoric.29Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor