La APIA se lucrează şi sâmbătă şi duminică

De Simona Drimbău
Reactualizat la:
Fermieri sunt aşteptaţi la APIA Bihor
Fermieri sunt aşteptaţi la APIA Bihor
Cei care nu vor depune cererile până pe 15 mai vor rămâne fără subvenţii.

Pentru a da posibilitate tuturor fermierilor să depună cererile unice, sâmbătă 11 și duminică 12 mai 2019 vor fi zile de lucru pentru toți angajații APIA angrenați în procesul de preluare cereri unice de plată de la Centrul Județean și cele opt centre locale APIA.

Până în data de 08 mai inclusiv, la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) – Centrul Județean Bihor au fost depuse 30.728 de cereri unice de plată. Conform statisticilor instituţiei, anul trecut, 36.576 de fermieri bihoreni au solicitat subvenţii prin cererile unice. Astfel, pentru a mai depune diferența de 5.848 de cereri unice de plată mai sunt doar şase zile de lucru, inclusiv zilele de sâmbătă 11 și duminică 12 mai.

„Din acest moment, toți fermierii care nu s-au prezentat la APIA pot să o facă, cu sau fără invitație, funcționarii noștri urmând a prelua cererile unice de la toți cei prezenți în ziua respectivă”, ne-a comunicat Florian Pavel, directorul APIA Bihor.

Depunere

Completarea declaraţiei de suprafaţă se realizează electronic, folosind aplicaţia IPA-Online la adresa: http://lpis.apia.org.ro/. Finalizarea şi închiderea cererii unice de plată în IPA-Online se fac în prezenţa funcţionarului APIA responsabil cu primirea cererii unice de plată, după verificarea acesteia şi a mesajelor din controlul parcelelor digitalizate şi corectarea eventualelor probleme semnalate de sistemul informatic.

Acelaşi principiu se aplică şi pentru fermierii crescători de animale, care vor completa cererea unică de plată – declaraţie sector zootehnic, împreună cu funcţionarul APIA, în aplicaţia dedicată sectorului zootehnic.

Cererile se depun la Centrele judeţene APIA în cazul fermierilor care solicită o suprafaţă mai mare de 50 de hectare teren agricol, şi la centrele locale în cazul fermierilor care solicită o suprafaţă mai mică sau egală cu 50 de hectare teren agricol.

Depunerea Cererilor Unice de Plată în cadrul Campaniei 2019 se va încheia la data de 15 mai 2019, în conformitate cu prevederile OMADR nr. 69/2019. Cei care nu se prezintă până la acest termen nu vor beneficia de sprijinul financiar acordat de APIA.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !