La Bistriţa a plouat cu premii

1Comentariu
În perioada 24-26 martie 2006, cei mai buni elevi matematicieni si informaticieni ai judetului nostru au participat la cea de-a XXI-a editie a Concursului Interjudetean de Matematica si Informatica „Grigore Moisil”, desfasurat la Bistrita.

Alaturi de bihoreni, s-au înscris în competitie elevi din alte cinci judete din nord-vestul tarii, respectiv Bistrita-Nasaud, Cluj, Maramures, Satu Mare si Salaj. Concursul se organizeaza pe rând, prin rotatie, în fiecare din cele sase judete mentionate. Editia din acest an a fost dedicata aniversarii a 100 de ani de la nasterea matematicianului Grigore C. Moisil si integrata în cadrul actiunii „Anul International UNESCO Gr. C. Moisil”. Editia de anul viitor se va desfasura la Oradea. Peste 30 de participanti


În cadrul concursului, elevii bihoreni si-au demonstrat aptitudinile, întorcându-se acasa cu o gramada de premii si mentiuni. La matematica a participat un lot format din 20 de elevi. De la Colegiul National „Emanuil Gojdu” au participat 13 elevi, Scoala Generala „Dacia” a avut trei reprezentanti, câte un elev participând din partea urmatoarelor unitati scolare: Liceul Teoretic „Ady Endre”, Liceul Teologic Baptist „Emanuel”, Scoala cu clasele I-VIII „Andrei Muresanu” si Grupul Scolar „Octavian Goga” din Marghita.


Pe primele locuri


Cele mai multe premii au fost obtinute de gojdisti, care la matematica s-au clasat pe primele trei locuri. Premiul I i-a revenit lui Vlad Lazar (clasa a V-a), premiul II lui Felix Mance (clasa a VIII-a), iar premiul III elevilor Raluca David (clasa a IX-a) si Mihai Iancu (clasa a XI-a). Mentiuni au primit Catalina Lar, Diana Borsa si Emil Nechifor. Tot cu mentiune au fost rasplatiti Daniel Drimbe de la Liceul Teologic Baptist „Emanuel” si Lorincz Andras de la Liceul „Ady Endre”.

Premiati la info


La concursul de informatica a participat un lot de 13 elevi, dintre care cinci de la Colegiul „E. Gojdu”, patru de la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”, doi de la „Ady Endre” si doi de la Colegiul National „Mihai Eminescu”. Premiul I a fost luat de gojdistul Mihai Dersidan (clasa a XI-a). Premiul III l-au obtinut Ban Florentina (E. Gojdu) si Ionut Marius Lala (O. Ghibu). Mentiuni au luat Andrei Tudor Halalai si Kavago Lajos, amândoi elevi ai Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu”. Tot mentiune a luat si Ionut Zevedei, de la Colegiul „M. Eminescu”.

Ioana Iuhas1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor