La Buftea, apa din fântâni nu mai este potabilă

Reactualizat la:
La Buftea, apa din fântâni nu mai este potabilă
Localnicii din Buftea susţin că apa din fântâni a fost poluată cu dejecţii de la o fermă avicolă din apropiere. Ei afirmă chiar că unii localnicii s-au îmbolnăvit din cauza apei. Mirosul pe care aceste dejecţii îl emană este foarte puternic

“De doi ani de zile, noi nu mai bem apă din puţ”, se pânge un localnic.

“Ştim de aceste mirosuri, ştim de problemele de infestare a zonei cu dejecţii. (…) Din fericire sau din nefericire, au o autorizaţie integrată de mediu Avicola”, a explicat Constantin Bălălău, primar Buftea.

“Evoluţia situaţiei din această zonă a dus la afectarea pânzei freatice. Este o poluare istorică. Noi încercăm să remediem ce se mai poate. Activitatea fermei nu a permis fertilizarea cu dejecţii care să nu afecteze solul. Din punctul nostru de vedere, firma deţine autorizaţie integrată de mediu. Ca măsuri concrete, noi am impus sistarea canalizării în Chitila”, a declarat Marian David, comisar Garda de Mediu Ilfov.

Deşi localnicii nu pot consuma apa din fântâni, autorităţile locale din Buftea nu au luat nicio măsură pentru a aduce apă potabilă.

Conducerea fermei susţine că nu poate contesta că nu a existat miros, mai ales de la o fermă de capacitatea celei de la Buftea, dar datorită programului de modernizare al staţiei de epurare impus de Uniunea Europeană această situaţie s-a rezolvat. În ceea ce priveşte poluarea pânzei freatice, reprezentanţii fermei spun că nu-şi asumă această responsabilitate deoarece aceasta a fost poluată înainte de retehnologizarea societăţii.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase