„La bulivar, birjar!”

5Comentarii
Reprezentanţii administraţiei locale vizitează tramvaiul nostalgic.
Reprezentanţii administraţiei locale vizitează tramvaiul nostalgic.
O expoziţie de autobuze, un tramvai electric de la începutul secolului trecut şi plimbări cu trăsura au marcat Ziua Transportatorului. Imagini

Zeci de vizitatori au trecut vineri pragul Regiei Autonome Oradea Transport Local, de Ziua Porţilor Deschise organizate pentru prima dată de instituţie la împlinirea a 103 ani de la punerea în circulaţie a primului tramvai electric în Oradea. Tot în data de 12 ianuarie se sărbătoreşte Ziua Transportatorului Public Urban în România, prilej cu care OTL a pregătit o serie de manifestări în care atmosfera de epocă, prin mijloacele de transport şi vestimentaţia din secolul trecut contrastază cu modernele şi silenţioasele Siemens-uri de azi. Vineri, sâmbătă şi duminică, între orele 18:00 şi 20:00 orădenii se pot plimba gratuit cu un omnibuz, o trăsură acoperită trasă de cai, care va face înconjurul Parcului Bălcescu. Un controlor în haine de epocă va întâmpina publicul călător. De la ora 19:00, în mijlocul de transport călătorii vor asista la câteva clipe pitoreşti: momente artistice menite să evoce aspecte ale vieţii din secolul trecut.

Vizite

Primii vizitatori de vineri ai Regiei Autonomă Oradea Transport Local (RAOTL) au fost două grupuri de elevi de la Grupul Şcolar „Andrei Şaguna” şi Şcoala cu Clasele I-VIII „Ioan Slavici”. Tinerii oaspeţi au vizitat depoul şi autobaza, două tramvaie vechi, renovate, postate pe socluri în curtea instituţiei şi expoziţia de autobuze pe care regia vrea să le achiziţioneze. Vizitatorilor le-au fost înmânate chestionare, în care şi-au exprimat preferinţele refertoare la noile mijloace de transport. De la ora 10:00 s-a desfăşurat un simpozion, la care au participat viceprimarul Biro Rozalia, consilieri locali, reprezentanţi ai administraţiei locale şi ai firmelor comerciante ale mijloacelor de transport. La simpozion a fost prezentat parcul auto din dotarea instituţiei şi câteva din proiectele pe acest an ale conducerii regiei.

Incursiune în trecut

Apoi, participanţii la simpozion au petrecut câteva momente în tramvaiul „Nostalgic”, adus de la Szeged, reconstruit după un model din anii 1910. Iniţiativa conducerii regiei de a pune la dispoziţia publicului orădean tramvaiul nostalgic pentru plimbări gratuite în oraş în acest weekend nu a putut fi materializat din păcate, din motive tehnice, existând riscul unor evenimente neplăcute în curbe la macaze. Tramvaiul poate fi vizitat vineri, sâmbătă şi duminică între orele 9:00 şi 16:00. În schimb, orădenii se vor putea delecta cu plimbările cu omnibusul.

Malina Pop5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor