La „Capra cu trei iezi” – evadare în natură

La „Capra cu trei iezi” – evadare în natură
Departe de asfalt şi agitaţia citadină, copiii din grupa mare A şi din grupa mijlocie de la Grădiniţa 34 din Oradea au petrecut o zi de neuitat, ne-a povestit educatoarea Ana Modog.

Împreună cu colegele sale, Daniela Lezeu, Rodica Petru şi Victoria Vereş, aceasta a supravegheat copiii într-o excursie de la Oradea la Leleşti, cu destinaţie la ferma Bio „Capra cu trei iezi” condusă de tânărul fermier, Andrei Taichiş.

Ieşirea din 8 iunie a fost posibilă graţie unui proiect „Erasmus +”, derulat de unitatea de învăţământ preşcolar. „Ziua se anunţa minunată, soarele ne îmbia s-o pornim din loc aşa că n-am zăbovit mult şi ne-am îmbarcat la ora 8:00, cu emoţii şi saluturi prelungite adresate părinţilor. Prima oprire a fost la pensiunea Silver, unde gazdele ne-au pus la dispozitie un foişor minunat, în care am mâncat gustările pregătite de mămici”, ne-a relatat educatoarea.

„Când ajungem la fermă?” sau „Mai este mult până la fermă?” au fost laitmotivele traseului dus. La ieşirea din Beiuş, cu munţii profilaţi pe orizont, autocarul a virat spre Leleşti. Gazda Andrei Taichiş, i-a condus, apoi, la ferma Capra cu trei iezi, pe un drum pietruit prin efortul propriu al gospodarului. „În zare, la poalele pădurii, se zărea ferma, într-un decor mirific, străjuită de trei cireşi bătrâni încărcaţi cu poame coapte. Copiii au alergat la cireşi, au cules cu mânuţele lor fructele şi au mâncat pe săturate, fără grija că îi vede „mătuşa Măriuca”, ne-a mai povestit educatoarea.

3excrusie bio

Andrei a condus apoi ceata veselă prin fermă, la bobocii de raţă şi de gâscă, la puişorii de găină şi de curcă din tarcurile individuale sau de pe iarbă. Copiii au trecut apoi pe la liziera pădurii, unde turma de porci Mangaliţa îşi făcea siesta. Atmosfera liniştită a fost brusc, înviorată, când, din padure s-au auzit sunete de clopotei şi o turmă de capre a năvălit înspre ţarc pentru a hrăni iezii. Copiii s-au jucat şi cu iezişorii, au asistat la mulsul caprelor şi s-au amuzat de jocurile lor. În meniul celor mici s-a aflat brânza de capră de producţie proprie a fermei, şnitelul din carne de porc Mangaliţa, cartofi şi gogosi proăspăt pregatite pentru micii musafiri.

O drumeţie lungă, cu pauze de tăvăleală prin trifoi şi înfulecare de fragi, a pus capăt evadării în natură. Pe drumul de întoarcere, linişte deplină. În cinci mintute ceata de grădinari a adormit, epuizată şi fericită.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !