La Ceamurlia de Jos viaţa reintra în normal

Reactualizat la:
La Ceamurlia de Jos viaţa reintra în normal
Localitatea Ceamurlia de Jos a scăpat de restricţiile stricte impuse imediat după confirmarea prezenţei virusului gripei aviare. Totuşi, tranzitarea localităţii este permisă numai după dezinfecţia persoanelor şi a maşinilor.

Între timp, oamenii s-au apucat de lucrarile agricole de toamna si încearca sa se gospodareasca pentru la iarna, dupa ce au ramas fara toate pasarile din ograda.

Autoritatile locale vor sa mentina masurile de prevenire a gripei aviare pâna la mijlocul lunii noiembrie. “Sfatuim pe toti cetatenii care tranziteaza localitatea, numai daca este asolut necesar, macar aceste 18 zile care au mai ramas. Asteptam sa vina si puii santinela. În comandament am stabilit familiile în care vor fi adusi acesti pui”, a declarat Mihai Carciumaru, primarul din Ceamurlia de Jos.

“În continuare, pâna pe 14 noiembrie, ne ocupam de filtrele de la intrare si iesire din focarul care a fost Ceamurlia de Jos”, a declarat medicul veterinar, Daniel Mocanu.

În Ceamurlia de Jos, curtile oamenilor au ramas goale. Nici urma de pasare. Oamenii spun ca, pentru multi dintre ei, gainile din ograda erau singura sursa de hrana pentru iarna. Localnicii încearca sa-si reia viata de dinainte.

“Sa nu fim bolnavi, sa fim sanatosi, sa ne facem iar cu pasari în curte ca am ramas pusti, goi toti, vai de capul nostru, fara pasarea. Saraci, saraci!” spune un localnic.

“Mi-am mai revenit putin. Eu sunt bolnav de diabet si în loc sa manânc fasole, faceam si eu o supa de pui. Acum de unde sa mai fac?!” a adaugat un alt satean.

Medicii sanitar-veterinari au încheiat si cea de-a doua dezinfectie în localitatea Maliuc. Începând de mâine, localitatea va iesi din carantina, însa accesul în Maliuc se va face numai dupa aplicarea masurilor de dezinfectare.

Realitatea.tv