La cos cu caruciorul!

La cos cu caruciorul!
Oradea organizează din nou un turneu internaţional de baschet jucat din fotolii rulante.

Un exerciţiu extraordinar de voinţă, şi o dovadă că viaţa nu te înfrânge, oricât de puternic te-ar lovi. Dar şi o ocazie de relaxare şi de divertisment pentru cei care iubesc mişcarea şi dacă au deficienţe locomotorii. Aceasta ar putea fi o descriere a baschetului în fotoliu rulant. Iar la acest capitol Oradea dă exemplu ţării.

Astfel, în noiembrie 2009, Sala de Jocuri a Universităţii Oradea a găzduit cu succes ediţia a V-a a Cupei Maria, la care au concurat echipele KKI Vrbas Banja Luka (Bosnia Herţegovina), UPB  Beofeniks Belgrad (Serbia) şi AS Pinochio Oradea. Iar acel unic eveniment din România inclus în calendarul competiţional al Federaţiei Internaţionale de profil (IWBF) a primit referinţe entuziaste din partea oficialului IWBF – Haj Bhania.

Ca urmare, în perioada 17 – 19 septembrie, Sala de Jocuri a Universităţii Oradea va găzdui un nou turneu internaţional de baschet în cărucior, la care vor participa echipe din România, din Banja Luka, din Wroclaw (Polonia) şi din Croaţia.

Integrare prin sport

Potrivit Asociaţia Sportive Pinochio Oradea, susţinerea propriei echipe de baschet în cărucior are ca obiectiv „crearea unui cadru propice pentru integrarea persoanelor cu dizabilităţi şi promovarea sportului adaptat, integrarea prin sport şi creşterea gradului de percepţie a societăţii româneşti faţă de aptitudinile persoanelor cu dizabilităţi motrice”.

Echipa orădeană participă de trei ani la turnee internaţionale. Ea se antrenează cu scaune rulante obişnuite, care îşi pierd echilibrul la virajele bruşte. Însă cum cărucioarele adaptate special pentru baschet, cu roţi înclinate, costă circa 5.000 de euro, echipa orădeană a jucat, de pildă la turneul din Bosnia Herţegovina, cu fotolii rulante împrumutate de la colegii din Banja Luka.

C.H.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !