La Dudestii Noi activitatea economica e in plina dezvoltare

De Marcel Hoster
Reactualizat la:
Dudeştii Noi ofera locuri de muncă pentru mai mult de jumătate din forţa de muncă locală
Dudeştii Noi ofera locuri de muncă pentru mai mult de jumătate din forţa de muncă locală
Aflată la doar câţiva kilometri de Timişoara, localitatea Dudeştii Noi reuşeşte să ofere locuri de muncă pentru mai mult de jumătate din forţa de muncă locală la societăţile comerciale existente pe terenul comunei. Investiţiile realizate aici de firme importante cresc, iar bugetul beneficiază din plin de dezvoltarea economică.

Unul dintre cele mai importante nume de pe piaţa europeană a logisticii îşi dezvoltă capacităţile de stocare şi management al mărfurilor deţinute în comuna timişeană Dudeştii Noi. FM Logistic vrea să demonstreze că în România consumul este în creştere. Ca atare, împreună cu una dintre companiile cu greutate în domeniul bunurilor de consum (FMCG – Fast Moving Consumer Goods), Nestle, a luat decizia extinderii depozitului deţinut în Timiş.

FM Logistic a inaugurat joi cea de a treia celulă a locaţiei de la Dudeşti, adăugând peste 8000 de metri pătraţi de spaţii de depozitare la cei 12000 deja operabili. A fost o decizie luată împreună că cei de la Nestle, un mix între oferta noastră şi necesităţile lor, spunea unul dintre oficialii companiei franceze de logistică.

„Sunt dotări de ultimă generaţie, ceea ce a fost făcut aici foloseşte cele mai bune tehnologii existente acum pe piaţă. Le găsiţi în toate centrele logistice din Europa”, spunea Carlos Velez, director pentru Europa Centrală şi de Est a companiei de logistică.

Colaborare bună, succes pentru comunitate

La data primirii primului mandat de primar la Dudeştii Noi Alin Nica a fost cel mai tânăr edil din România. Adaptarea mai rapidă la vremurile actuale, deschiderea în relaţia cu partenerii, toate acestea au ajutat la dezvoltarea comunei. Iar acestea au dus la dezvoltarea economică a zonei. „Avem peste 100 de firme aici, două sunt mai importante. Este acest centru logistic şi o fabrică de mobilă. Recunosc, pe timp de criză cele două ne-au salvat bugetul primăriei. Pot să vă spun că peste 60% din forţa de lucru din Dudeşti lucrează pe plan local, nu mai face naveta la Timişoara.”, ne-a declarat Alin Nica.

Modul de abordare al problemelor mediului de afaceri local sunt apreciate şi de cei care au luat decizia de a investi la Dudeşti. „Este alături de noi unul dintre cei care ne sunt prieteni, este primarul Alin Nica”, spunea la inaugurarea noii investiţii Cătălin Olteanu, managerul FM Logistic România. Loc de investiţii pentru companie există, aceasta se poate extinde până la 80.000 de metri pătraţi spaţiu de depozitare. Deocamdată, primii „locatari” pentru cea de a treia celulă sunt cei de la Nestle, dar sunt aşteptate şi alte companii. Cert este că această dezvoltare este mai mult decât benefică pentru Dudeştii Noi, sumele obţinute la bugetul local din impozite crescând. „Se implică în activitatea comunei, susţin diferite proiecte, dar cel mai important oferă slujbe pentru oameni”, mai spunea Nica. În total, în activităţile centrului logistic sunt angajate peste 150 de persoane.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !