Ferma lui Ionuţ o idee genială

De Veronica Bursaşiu
Reactualizat la:
8Comentarii
Ferma lui Ionuţ o idee genială
Conceptul lansat de tânărul de 20 de ani Ionuţ Moldovan are, după o vechime de 2 luni, peste 1000 de beneficiari.

Chiar din prima zi în care a început să furnizeze legume la domiciliu a avut câteva sute de cereri. Ferma lui Ionuţ se întinde pe 2 ha în Roit, dar după ce a accesat fonduri europene, tânărul e gata să o extinde şi să colaboreze şi cu alţi femieri care produc la standardele sale şi agrează aceleaşi principii sănătoase. Ideea i-a fost sugerată tânărului de un universitar care se află în bordul Asociaţiei Crişana.

La ferma lui Ionuț

Eforturile lui Ionuţ Moldovan de a creşte legume sănătoase erau lipsite de impactul pe care şi-l dorea. Până într-o zi când tânărul a dorit să facă o schimbare în alimentaţia bihorenilor. Ideea i-a fost sugerată anul trecut, în urmă cu o lună a pus-o în practică. Rezonanţa demersului său de a livra legume proaspete la domiciliu a fost atât de mare încât a fost copleşit de cereri: a avut de onorat 150 de comenzi locale din prima zi plus alte câteva sute în localităţi învecinate.

ionut6

1000 de bihoreni sunt deja beneficiari ai tânărului din Roit. Ideea are noi şi noi adepţi, astfel că acum tânărul încearcă să-şi construiască o reţea de distribuţie. Ba, tânărul a şi accesat fonduri europene pe măsura care încurajează instalarea tinerilor fermieri. Intenţia sa este ca prin acest proiect să-şi extindă suprafaţa solariilor, iar anul viitor legumele sale să aibă beneficiari şi în alte oraşe.

Cum a început totul? O spune chiar tânărul întreprinzător. „Familia mea se ocupa de cultivarea legumelor de 20 de ani, iar acum puţin timp, am devenit responsabil de afacerea familiei. Însă înainte de a prelua responsabilitatea, deoarece nu plănuiam asta pentru mine, am fost nevoit să îmi pun o serie de întrebări în urma cărora sa iau o decizie. Acestea au apărut în succesiunea urmatoare: De ce fac ceea ce fac? Îmi aduce satisfactie ceea ce fac? Pentru cine o fac? La prima întrebare, răspunsul a aparut aproape în momentul în care am pus intrebarea, deoarece încercând să aflu cum să o fac de-a lungul timpului, am înţeles şi de ce o fac: pentru a ajuta oamenii să ducă o viaţă mai sănătoasă. Până aici, totul a fost perfect. Răspunsul era mai mult decât satisfacator.

ionut5

La cea de-a doua întrebare, lucrurile au început să se complice. Iniţial, răspunsul a fost unul prompt şi rapid: «Da». Ei bine, ulterior am aflat că nu era chiar așa. În următoarele zile răspunsul acela m-a apăsat teribil. Simţeam că ceva lipseşte, că m-am mințit singur. Acest sentiment, m-a forţat să îmi pun a treia întrebare: Pentru cine o fac? Aici, răspunsul a fost unul usturător: pentru toată lumea şi pentru nimeni cu adevărat. Mi-am dat seama că impactul produs de munca mea nu avea posibilitatea de a schimba într-adevăr viața cuiva în bine. Asta este realitatea, puțini oameni au timp să meargă în fiecare zi sau odată la câteva zile în piața iar abia apoi într-un Hypermarket. La urma urmei, de ce să o facă? Oricum în piață este un fel de loterie dacă eşti neexperimentat. Din fericire, am găsit soluţia problemelor mele! Pentru a fi sigur ca ajut oamenii să ducă o viață mai sănătoasă şi că o fac cum trebuie voi face livrări la domiciliu. În acest fel, voi şti că eu le ofer oamenilor posibilitatea de a-şi păstra o alimentaţie sănatoasă iar asta îmi v-a aduce satisfacţia dorită”.

ionut2

Despre business-ul lui Ionuţ a vorbit şi universitarul Remus Roşca cu prilejul lansării Asociaţiei pentru Cercetarea și Promovarea Produselor Agroalimentare „Crișana”, care are obiectiv, ca şi Ionuţ, să-i hrănească pe bihoreni sănătos. De-altfel, tânărul e gata să colaboreze şi cu alţi fermieri care sunt gata să producă la standardele lui.

ionut38Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor