La Festivalul artelor studenţeşti

De Cristian Horgoș
La Festivalul artelor studenţeşti
Festivalul „Vivat Academia” a început cu jazz, muzică populară şi clasică, parada modei şi expoziţii grafice.

În perioada 27 – 31 mai 2014, Universitatea din Oradea organizează prima ediţie a Festivalului artelor studenţeşti „Vivat Academia”. Festivalul a debutat marti seară, pe scena mobilă amplasată în faţa Bibliotecii Universitare, cu o paradă de modă a studentelor de la Facultatea de Arte şi cu un concert cu piese jazz, simfonice şi de muzică populară.

Repetiţiile pentru modă şi concerte au început ieri la amiază. La repetiţii a fost prezentă şi Simona Trip, prorector pe relaţia cu studenţii, cea care a anunţat că în festival s-au angrenat nu doar studenţii Facultăţii de Arte ci şi informaticieni talentaţi la pian, medicinişti foarte buni la orgă şi studenţi de la psihologie îndrăgostiţi de chitară. „Ideea e să arătăm ce talente muzicale avem în întreaga Universitate”, a explicat Simona Trip.

Concert stradal, sâmbătă

Urmează o serie de trei concerte cu muzică clasică, acapella – astăzi, de la ora 19, la Catedrala „Baratok” de pe strada Republicii (lângă Spitalul Militar), mâine, de la ora 16:30, la Mănăstirea Adormirii Maicii Domnului (Olosig) şi vineri, de la ora 18, la Biserica Albastră.

Concertul vocal-instrumental de astăzi, intitulat „Laudamus te Domini”, îi are ca solişti pe Eunsil Kang, dr. Theodore Coresi, dr. Agneta Marcu, Rethi Brigitta, Cvartetul Varadinum, Lucia Kim, Emanuela Pascu şi Camerata MilleFiori. Dirijor este asist. Univ. Tudor Ciupeiu iar programul cuprinde M. Haydn – „Ave Regina caelorum” şi Pergolesi – „Stabat Mater”.

Festivalul se încheie cu un un concert stradal, pe 31 mai, de la ora 16, pe Republicii pietonal, lângă Liceul Ady Endre.

Pe tot parcursul festivalului se poate vizualiza o expoziţie de lucrări ale studenţilor şi profesorilor de la Departamentul de Arte Vizuale, în Biblioteca Universităţii. Expoziţia este reunită sub titulatura „Ferigrafia de la concept la transpunere. Amprente”. Tot în holul Bibliotecii Universităţii, invitaţii de la lansarea cărţii „Cultura şi istoria românilor din Ungaria” au vizionat inspiranta expoziţie „Semnele Cerului pe portul popular”, realizată de profesorul orădean Alexandru Sanislav.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !