La graniţă, cu maşina radiată

Frontieristii continua sa depisteze români care vor sa aduca în tara masini scoase din circulatie. Un român a pus duminica la încercare vigilenta politistilor de frontiera încercând sa introduca în tara un autoturism radiat din circulatie.

Attila M. (26 ani) s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Bors pentru a intra în tara, la volanul unui autoturism Opel cu numere de Belgia. „La controlul de frontiera, precum si din verificarile efectuate prin Punctul de Contact Oradea, s-a constatat ca vehiculul era radiat din circulatie si nu figura în evidentele autoritatilor belgiene ca fiind înmatriculat”, a precizat subcomisarul Mircea Chiorean, purtatorul de cuvânt al Directiei Politiei de Frontiera Oradea. Numere cumparate


Soferul le-a declarat oamenilor legii ca a cumparat masina din Belgia si ca a primit o data cu aceasta si certificatul de înmatriculare. El a mai recunoscut ca numerele de înmatriculare le-a procurat ulterior de la un atelier auto.


Având în vedere cele constatate, tânarului i s-au întocmit actele premergatoare începerii urmaririi penale pentru savârsirea infractiunii de punere în circulatie si conducere pe drumurile publice a unui autoturism neînmatriculat si cu numere false de înmatriculare.

Simona Drimbau