La judecată pentru consilieri

La judecată pentru consilieri
Deva – Partidul Conservator va continua să atragă atenţia asupra situaţiei din Consiliul Local al comunei Turdaş, despre care susţine că funcţionează în afara legii. Deputatul PC, Ionica Popescu, a anunţat vineri că se va adresa ministrului Vasile Blaga, nemulţumită de un răspuns primit de la Ministerul Administraţiei şi Internelor, în urma unei interpelări formulate în luna octombrie.

În interpelare, deputatul PC arăta că, în urma schimbării declaraţiei de apartenenţă politică de la PC la PD, primarul, viceprimarul şi 6 consilieri locali din comuna Turdaş şi-au pierdut, potrivit legii, mandatele de aleşi locali.

„Arătam că aceste lucruri se petrec fără ca Instituţia Prefectului să ia măsurile care se impun pentru aplicarea legii şi ceream analiza şi restabilirea legalităţii în acest caz. (…) Am primit un răspuns pe care, în cel mai elegant caz, îl socotesc o bătaie de joc. Un răspuns care, în obrăznicia lui, îmi spune că prefectul judeţului va aplica legea după ce instanţa de judecată se va pronunţa în acest caz”, a afirmat deputatul PC, care a ţinut să precizeze că nu are nimic nici cu prefectul şi nici cu foştii săi colegi de partid, ci doar doreşte aplicarea legii în ceea ce priveşte aleşii locali.

PC Hunedoara a dat în judecată Instituţia Prefectului şi Consiliul Local Turdaş solicitând ca instanţa Tribunalului Hunedoara să aprobe încetarea mandatelor de primar, viceprimar şi consilieri locali în cazul persoanelor care au plecat de la PC la PD. Procesul are termen pentru 18 ianuarie 2007.

Mihai Stan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase