„La jumătatea vieţii” în Oradea

„La jumătatea vieţii” în Oradea
ORADEA – Duminică seara, în clubul Blue Monday, o bună parte din orădeni au savurat un concert cum mai rar se întâmplă în urbea de pe Criş. „Vinovat” de acest lucru s-a făcut nimeni altul decât Ioan Gyuri Pascu, însoţit de band-ul „The Blue Workers”.  Video

Aflat în turneul de promovare al noului album „La jumătatea vieţii”, artistul a poposit printre orădeni, nu neaparat pentru a demonstra cât este de bun în ceea face, cât pentru a-şi „împărtăşi bucuria de a fi pe scenă, înconjurat de oameni simpli care iubesc muzica”, după cum a mărturisit artistul publicului.

Concertul a început la puţin timp după ora 21:30, oră la care majoritatea locurilor erau deja ocupate. Modest la ţinută, dar nu şi la vorbe, Gyuri a încins atmosfera de cum a păşit pe scenă.

Stilul Gyuri

Acordurile de chitară, vibraţia provocată de percuţia tobelor şi mai ales vocea maestrului au provocat instantaneu lumea la mişcare. A deschis concertul cu un rock’n’roll, urmând ca, numai după câteva strofe să treacă la acorduri mioritice „Şi-am zis verde sălcioară Mărie şi Mărioara …” şi „surori” ale ceardaş-ului. Enrico Caruso sau Louis Armstrong au fost doar două din geniile muzicale ale lumii „încarnate” în fizicul lui Pascu. Uşurinţa cu care trece de la un gen muzical la altul este unul dintre motivele pentru care nu i se poate atribui un stil muzical. Cu siguranţă, de acest fapt s-au convins cei prezenţi la concert. Din aceleaşi corzi vocale, cu aceeaşi precizie şi armonie au ieşit piese melodioase precum bluess-uri sau piese ritmate atribuite rock’n’roll-ului sau pop-ului.

Fiecare piesă interpretată de Pascu a fost răsplătită cu ropote de aplauze. La fel de apreciaţi au fost şi instrumentiştii, care şi-au dezvăluit talentele. Trebuie menţionat că scena nu a aparţinut doar lui Gyuri şi trupei sale. „Meşteri” orădeni în ale cântatului, precum Andras Dutka sau Joe Balogh au fost doi dintre cei care au creat atmosferă alături de invitaţi.

S-a confesat

 

Deşi oficial a renunţat la divertismenstul de televiziune, artistul nu s-a abţinut în a produce hohote de râs prin vorbe de duh, în special la adresa politicienilor. De asemenea, nu şi-a putut ascunde suprinderea că a ajuns să cânte pe o scenă pe care în urmă cu puţin timp se cântau manele. Lansarea albumului a fost unul dintre principalele motive pentru care s-a aflat la Oradea. Cu toate acestea, Gyuri şi trupa sa nu au pus un mare accent pe promovare, interpretând doar două-trei melodii noi. „La jumătatea vieţii”, piesa care poartă şi numele albumului a fost gustată din plin de public.

„La jumătatea vieţii zâmbesc la temniţa-mi de carne (…) M-am bălăcit în glodul urii, m-am închinat numai la Gyuri Pascu, crezând că vanitatea pricipiilor e libertatea”, sunt doar câteva dintre strofele prin care artistul se confesează, expunându-şi viaţa pe care a trăit-o până acum, „cu bune şi cu rele”. Ajuns la jumătatea vieţii, Gyuri Pascu şi-a deconspirat personalitatea nu doar prin versuri ci şi prin vestimentaţie. Tricoul alb, inscripţionat cu cifra 45 i-au completat „biografia”, cel puţin în faţa orădenilor.

Ioana Iuhas0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !