La limita civilizaţiei

La limita civilizaţiei
O sută de oameni din Huşi, judeţul Vaslui, trăiesc de trei ani la limita civilizaţiei. În zonă nu există reţea de canalizare, iar apa este cărată de la un kilometru depărtare. Drumurile de acces devin impracticabile la fiecare ploaie, iar cea mai mare problemă este lipsa curentului electric.

Seara, oamenii îşi fac treburile prin casă, iar copiii învaţă la lumânare. Tinerii care locuiesc în cartierul de la marginea oraşului au primit loturi de teren de la primărie, pentru a-şi ridica locuinţe. Autorităţile locale au uitat însă de utilităţi.

Şi anul acesta, oamenii îşi vor petrece sărbătorile pe întuneric. Ca să facă o oală de sarmale, trebuie să care apă cu bidoanele, de la câteva străzi distanţă.

Oamenii cer să fie racordaţi măcar la reţeaua de energie electrică, dar autorităţile nu oferă soluţii. “Racordarea acestor familii lareţeaua de energieelectrică ar fi în responsabilitatea EON-ului. Însă această companie nu lucrează decât pe proiecte de investiţii de anvergură”, spune însă prefectul judeţului, Ciprian Iftimoaei.

Lucrările de racordare pentru fiecare familie se ridică la aproximativ 2.000 de lei.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase