„La LPS se face performanţă”

„La LPS se face performanţă”
ORADEA - Directorul Liceului cu Program Sportiv Bihorul, Dan Matei, a avut ieri o întâlnire cu presa sportivă, expunându-şi intenţiile şi planurile de viitor.

Liceul are la ora actuală opt secţii de sport: atletism, baschet, fotbal, gimnastică ritmică, judo, lupte greco-romane şi libere, scrimă şi volei. În perspectivă, este posibilă înfiinţarea altor secţii, ca nataţia, baschetul feminin sau handbalul.
LPS, bază de selecţie


„În calitate de manager al liceului, mă interesează să dezvoltăm oferta educaţională şi sportivă a acestei instituţii. Unitatea noastră trebuie să funcţioneze ca izvor şi bază de selecţie pentru toate cluburile de performanţă din Bihor. Aici s-au format numeroşi sportivi de valoare la numeroase ramuri, cum sunt baschetul, fotbalul, judoul şi altele. Aici se face cu adevărat performanţă şi avem rezultate cu mult peste dotările pe care le avem la ora actuală. Intenţionăm să-i sensibilizăm pe cei în măsură pentru că sportul şcolar are nevoie de o bază de pregătire la standarde superioare”, a declarat Dan Matei.


Intensificarea colaborărilor


Directorul LPS Bihorul afirmă că doreşte intensificarea colaborării cu cluburile şi instituţiile sportive din judeţ. „Am avut deja discuţii cu directorii Titi Frenţ, de la Crişul, Ioan Şuteu, de la JC Liberty, cu decanul Facultăţii de Educaţie Fizică, Octavian Bâc. Urmează să mă întâlnesc cât de curând cu directorul Direcţiei pentru Sport, Ionel Bungău, şi cu directorul Clubului Sportiv Municipal, Petruţ Drăgan. Îi voi invita la discuţii pe toţi cei care sunt interesaţi de sportul juvenil şi de performanţă. Trebuie să dezvoltăm colaborarea cu toate echipele de seniori care au corespondenţă cu secţiile liceului nostru”, spune Dan Matei. Acesta afirmă că va reconsidera activitatea secţiilor de sport ale liceului care nu au corespondenţă la nivel de seniori. „Nu este normal ca noi să investim în sportivi care vor fi apoi obligaţi să plece la cluburi din alte judeţe, pentru că aici nu există secţii sau echipe de seniori la acele ramuri. De plidă, recent am fost nevoiţi să acordăm transferul la Arad pentru doi luptători de mare perspectivă. În acelaşi timp, baschetbalişti orădeni care au fost campioni naţionali la toate categoriile de juniori nu-şi găsesc locul în echipa de seniori a oraşului. La fel se întâmplă şi la fotbal, unde pierdem sistematic cei mai buni juniori”, a conchis directorul Dan Matei.
Gavril Nutiu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !