La mijlocul lui martie, simulări la Evaluarea Națională și BAC

De Alexandru Guiaș
La mijlocul lui martie, simulări la Evaluarea Națională și BAC
Conform unui ordin al ministrului Educației, simulările pentru examenele la Evaluarea Națională și Bacalaureat din 2017 vor încep în data 13 martie.

În ordinul emis de ministrul Educației se arată că elevii din clasele a VIII-a vor susține simularea la Evaluarea Națională, la disciplinele limba și literatura română, matematică și limba și literatura maternă. Liceenii claselor a XI-a vor da simularea pentru BAC la limba și literatura română, matematică, istorie și limba maternă, iar celor din clasele a XII-a le vor fi verificate cunoștințele la limba și literatura română, limba și literatura maternă (la elevii care aparțin minorităților naționale) și proba la alegere (la una din materiile: matematică, istorie, fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, argumentare și comunicare, psihologie, economie, sociologie, filosofie).

În consecință, în data de 13 martie va fi simularea la proba scrisă la limba și literatura română pentru elevii claselor a VIII-a (Evaluarea Națională), a XI-a și a XII-a (Bacalaureat). În 14 martie vor da simularea elevii care aparțin minorităților naționale, la limba și literatura maternă. Proba scrisă la matematică se va desfășura în 15 martie, pentru elevii din clasele a VIII-a, și proba scrisă obligatorie a profilului pentru liceenii din clasele terminale. Pe 17 martie va avea loc proba la alegere a profilului și specializării pentru elevii dintr-a XII-a, rezultatele finale urmând să se afișeze pe 31 martie.

Conducerea fiecărei unități de învățământ în parte va analiza rezultatele și va discuta individual cu elevii. Pe lângă acest aspect, în ordinul ministrului Educației se mai prevede organizarea de discuții pe tema rezultatelor la nivelul claselor, la ședințele cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral. Toate acestea sunt necesare în vederea adoptării de măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare ale elevilor.

Conform Inspectoratului Școlar Județean, în Bihor vor participa la simularea de la Evaluarea Națională din martie aproximativ 5.400 de elevi din clasele a VIII-a, iar la cea de la Bacalaureat în jur de 5.600 de liceeni din clasele a XI-a și circa 5.000 de elevi din clasele a XII-a.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !