La mulți ani, elevi și dascăli!

Reactualizat la:
La mulți ani, elevi și dascăli!
La Școala Gimnazială nr. 1 Hidișelu de Sus, structura Sântelec (director Moza Elena), elevii și dascălii au sărbătorit împreună Ziua Mondială a Educației.

Elevii, coordonați de profesorii Călinescu Anca, Băliban Petru, Cuc Florica și Iagăr Monica, au aflat care este semnificația zilei de 5 octombrie, normele privind drepturile copiilor, în special dreptul la educație, programul continuând cu o conversație despre locul pe care trebuie să-l ocupe în viața lor atât educația formală cât și cea non-formală și despre educatorii din viața acestora. În continuare a avut loc o audiție muzicală, ce a cuprins cântece ale copilăriei și Imnul dascălului, cel din urmă fiind memorat de copii, pentru a putea conștientiza mai bine și a aprecia rolul educatorului în viața lor.

Activitatea a continuat într-o notă de sărbătoare: au fost lecturate de către elevi poezii cu tema școala, s-au relatat întâmplări ale îndrăgitului Nică din opera ,,Amintiri din copilărie” de Ion Creangă. Copiii au fost antrenați, după legile fair-play-ului, într-un concurs de ghicitori pe aceeași temă a educației, unul de șah și moară și au realizat un panou tematic, pe care l-au expus în holul școlii. În finalul activității, elevii au cântat ,,La mulți ani!” pentru toți partenerii implicați în educație: familie, școală și comunitate, iar prin grija profesorilor coordonatori au servit câte o felie de cozonac, pentru marcarea momentului de sărbătoare.

prof. Călinescu Anca0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !