La muncă în Ungaria

La muncă în Ungaria
REŞIŢA – Ungaria a decis să deschidă parţial piaţa muncii pentru cetăţenii români, permiţindu-le accesul în 219 meserii, în care, angajarea se face fără studierea situaţiei de pe piaţa muncii, însă în baza permisului de muncă.

Cererea pentru permisul de muncă este înaintată de către angajatorul maghiar, la Centrul de muncă la care este arondat. Cererea trebuie înaintată pe un formular–tip, trebuind să se anexeze: copie legalizată a documentului care atestă pregătirea de specialitate a solicitantului necesară îndeplinirii activităţii sale, precum şi traducerea autentificată în limba maghiară; adeverinţă medicală care atestă că solicitantul este apt medical pentru domeniul de muncă, copia legalizată, precum şi traducerea legalizată în limba maghiară.

De asemenea, dosarul va mai conţine situaţia când activitatea care va fi prestată necesită autorizare din partea a altor autorităţi, documentele care atestă îndeplinirea condiţiilor de autorizare.

Românii care, la data de 1 ianuarie 2007, aveau un contract de muncă de 12 luni nu mai au nevoie de permis de muncă pentru încadrarea în muncă pe teritoriul ungar. De asemenea, cetăţenii români care doresc să se angajeze ca sezonieri în agricultură trebuie să solicite permisul de muncă specific.

Mianda Mladin0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !