La Observatorul din Greenwich

Reactualizat la:
La Observatorul din Greenwich
Membrii proiectului multilateral Comenius – M.E.T.E.R. (Measuring the Earth Through European students’ Research and collaboration) au avut înscrisă pe agenda de lucru o nouă reuniune care a început la King Edward VI High School for Girls din Birmingham, Anglia.

Echipa de proiect este formată din reprezentanţi ai diverselor şcoli din Europa: Grecia, Franta, Italia, Olanda, Marea Britanie şi România. La întâlnire au participat: Nicoleta Pazmany, coordonator al echipei Colegiului Tehnic „Mihai Viteazul” din Oradea, alături de doamnele profesor Camelia Pop şi Diana Curilă, împreună cu elevii Georgiana Gavra (cls. XI), Cristian Man (cls. X), Florin Surdan (cls. X), şi Gabor Dios (cls. X). Activităţile desfăşurate, au debutat cu ceremonia de deschidere a evenimentului condusă de staful din şcoala gazdă şi au continuat cu activităţi diverse organizate pe grupe de elevi, concursuri între echipele multinaţionale (la care elevul Surdan Florin a luat locul II). Alături de invitaţi ai Societăţii de Astronomie din Birmingham, elevii au efectuat observaţii cu ajutorul telescoapelor.

Excursii de studii la Greenwich

Gazdele au organizat două excursii de studii la Observatorul din Greenwich si la Centrul Spatial din Leichester. Elevii si profesorii participanti au avut avut ocazia să facă fotografii cu simbolul Meridianului Zero, să viziteze muzeul John Harrison, cel care a realizat cronometrele care au permis determinarea longitudinii. Experienta de la Planetariul lui Peter Harrison a fost inedită, deoarece am putut urmari viaţa stelelor. Centrul Spaţial din Leichester le-a dat ocazia elevilor şi profesorilor să se transpună în locul astronauţilor, simulând o călătorie pe Marte, în anul 2076, iar Planetariul a fost o ocazie de a efectua o fascinantă călătorie printre stele. Plini de emoţii şi cu un bagaj încărcat de informaţii, lăsând o bună impresie gazdelor, elevii s-au întors în ţară plini de entuziasm şi de dorinţa de cunoaştere mai profundă a misterelor Universului.

Taguri:


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !