La şcoală cu părinţii rromi!

1Comentariu
La şcoală cu părinţii rromi!
ORADEA - Fundaţia Ruhama a lansat joi un nou proiect de educaţie incluzivă, dedicat de această dată părinţilor copiilor rromi. „Proiectul presupune informarea părinţilor şi a copiilor, din perspectivă educaţională.

Multe comunităţi se confruntă cu probleme sociale şi financiare, iar noi încercăm să oferim soluţii la astfel de probleme”, susţine Marian Daragiu, preşedintele fundaţiei.
Proiectul se va derula în Tinca, Diosig, Săcueni, Şuncuiuş, Curtuişeni, Aleşd, Ţeţchea, Cheţ – Marghita, Oşorhei şi Ineu şi va fi implementat prin intermediul Reţelei Judeţene a Cadrelor Didactice pentru Educaţie Incluzivă. „Şcoala părinţilor nu este un moft al fundaţiei. Programul a fost demarat ca urmare a problemelor identificate la copiii săraci din judeţ, copii din familii cu un nivel de trai foarte scăzut, sub pragul sărăciei extreme. Avem 26 de cadre didactice care şi-au propus să ofere modele de bună practică”, adaugă Daragiu.

Până-n iarnă
Iniţiatorii programului şi-au propus să întocmească, în decurs de câteva luni, un suport de curs. În primă fază se va pune accent pe informarea populaţiei, după care se va trece la activităţi cu părinţii în cadrul şcolilor. La final, participanţii vor fi evaluaţi. Ruhama şi-a propus să implice în acest program 150 – 200 de părinţi.
Şcoala părinţilor a primit o finanţare de 12.060 RON, din partea Consiliului Judeţean, şi va lua sfârşit în luna decembrie.
Monica Mateiu1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor