La şefia ITM, doar cu Poliţia

4Comentarii
ORADEA – Joia trecută, Mircea Matei, numit politic ca şi director coordonator al Inspectoratului Teritorial de Muncă Bihor, a chemat Poliţia pentru a-l evacua din birou pe Liviu Lupea deşi acesta are o sentinţă judecătorească de confirmare a postului său de inspector şef al ITM.

Marţi, portarul ITM a refuzat să-i înmâneze lui Liviu Lupea cheile biroului său, conform dispoziţiei primite de la directorul Matei. Ca urmare, Lupea a chemat prin 112 Poliţia însă nici în prezența poliţiştilor portarul nu a vrut să-i dea cheia.

Atunci Lupea a mers la poliţie unde a depus o plângere împotriva angajatului care a refuzat să-i dea drumul în instituţie. Apoi Lupea s-a întors la ITM fiind lăsat de această să intre în birou. Iar la amiază Lupea le-a declarat ziariştilor că de la 1 iulie, de când s-a întors din concediu medical a fost zilnic la muncă.

„Am făcut punctajul zilnic al corpului de control, însă şeful SSM a refuzat să participe la aceste şedinţe”, a spus Lupea explicând că o parte din angajaţii ITM îi nesocotesc prerogativele ca urmare a „amestecului nepermis al factorului politic în activitatea unei instituţii publice”. Lupea a mai precizat că din 13 iulie va pleca în concediu de odihnă şi aşteaptă ca la revenirea din concediu situaţia să se normalizeze la ITM. Deocamdată, miercuri Liviu Lupea a fost convocat la o şedinţă PD-L la care s-ar putea discuta şi excluderea sa din partid, la cerea lui Mircea Matei, care se abţine de la declaraţii privind conducerea bicefală a ITM. „Statul PD-L impunea să fiu sancţionat înainte de a fi exclus, ceea ce nu s-a întâmplat”, a mai observat Lupea.

Cristian Horgoş

Poliţia, chemată să tranşeze şefia ITM4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor