La SMURD şi nu la stat!

2Comentarii
ORADEA – Începând de azi, în majoritatea judeţelor ţării a debutat campania de informare cu privire la direcţionarea sumelor reprezentând până la 2% din impozitul anual pe veniturile din salarii ale contribuabililor către SMURD.

Iniţiativa a venit din partea Asociaţiei Prefecţilor şi Subprefecţilor din România, sumele urmând să fie dirijate spre contul „Fundaţiei pentru SMURD”, cu sediul la Târgu Mureş. Astfel, ieri, la ora 10, la peste 20 de prefecturi din ţară a avut loc o conferinţă de presă în cadrul căreia s-a lansat această campanie. La Oradea conferinţa a fost susţinută de prefectul Ilie Bolojan şi dr. Hadrian Borcea, medic şef la UPU, reprezentând în acelaşi timp şi SMURD-ul.

 

Cum se procedează?

Procentul de 2% reprezintă suma din impozitul anual, datorată statului român, pe care orice cetăţean poate decide să-l redirecţioneze către o organizaţie nonprofit.

Astfel, cine doreşte să sprijine SMURD Oradea, nu trebuie decât să completeze formularul 230 care se distribuie gratuit la sediul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Bihor. Pentru a facilita accesul la aceste formulare, dr. Hadrian Borcea îi anunţă pe bihoreni că acestea se pot ridica şi de la Camera de Reanimare a UPU din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Oradea, la sediul ISU „Crişana” sau de pe site-ul www.isubihor.rdsor.ro.

Pentru informaţii suplimentare se poate suna la numerele 0359.410.310; 0359.176.982 sau la 0722.600.001. Cine doreşte să completeze singur formularul, trebuie să ştie că numărul contului bancar al „Fundaţiei pentru SMURD”, deschis la BCR Târgu Mureş este RO 10 RNCB 0188 0161 2470 0004, codul de identificare fiscală al entităţii fiind 20177660.

Persoanele care beneficiază de două sau mai multe venituri vor trebui să completeze cu aceleaşi date şi formularul 200. Odată completate formularele, acestea se vor depune împreună cu copia fişei fiscale (care fiecare angajat o va primi de la firma la care lucrează), la sediul DGFP, situat lângă Piaţa Cetate, până cel mult pe 15 mai. Pentru a uşura depunerea actelor, acestea se vor prelua şi la Spitalul Clinic Judeţean Oradea sau la sediul ISU.

 

Banii vin la bihoreni

„Deşi sediul central al fundaţiei se află la Târgu Mureş, bihorenii care doresc să ajute SMURD Oradea nu trebuie să se îngrijoreze. Toţi banii din Bihor se vor returna integral în Bihor.

Tocmai săptămâna trecută am fost informaţi că cele 193 de milioane de lei vechi strânse anul trecut au intrat în contul nostru” susţine dr. Borcea. Cu aceşti bani, dr. Borcea declară că se va contribui în principal la achiziţionarea de autosanitare de care este mare nevoie în cadrul SMURD. „La ora actuală avem două autosanitare, aflate însă într-o stare precară.

Necesarul real ar fi de 4-5 astfel de maşini, la care se adaugă aparatura performantă cât şi echipamentul de protecţie aferent”, adaugă dr. Borcea. Pe de altă parte, prefectul Ilie Bolojan este încrezător în spiritul altruist al bihorenilor. „Mureşul, care este un judeţ mai mic ca şi Bihorul a reuşit să adune anul trecut bani cu cât să cumpere cea mai modernă ambulanţă din România, în valoare de 175.000 de euro. Şi noi putem să ajungem aici”, declară cu convingere Ilie Bolojan.

Viorica Borz2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor