La tatuat doar cu părinţii

1Comentariu
La tatuat doar cu părinţii
DEVA - Un ordin al ministrului sănătăţii prevede ca tinerii sub 18 ani care vor să-şi facă tatuaj sau să-şi pună cercel în buric să meargă la salonul specializat numai cu părinţii, care îşi vor da acordul scris.

Un ordin al ministrului sănătăţii privind normele de igienă în cabinetele specializate, elaborat recent, face referire şi la saloanele de tatuaje şi piercing. Acesta prevede, printre alte măsuri, ca tinerii sub 18 ani care vor să-şi facă tatuaj sau să-şi pună cercel în buric să meargă la salonul specializat numai cu părinţii, care îşi vor da acordul scris.

Cel care face piercing trebuie să aibă unghiile scurte şi curate şi să poarte mănuşi de tip chirurgical. În ceea ce priveşte tatuajul, coloranţii folosiţi trebuie să fie aprobaţi de Ministerul Sănătăţii. Creionul pentru tatuaj trebuie să fie detaşabil, astfel încât după fiecare folosire să poată fi dezinfectat şi ascuţit.

Pigmenţii şi coloranţii vor fi de unică folosinţă, iar excesul de culoare va fi îndepărtat cu tampoane de bumbac de unică folosinţă, obligatoriu sterile. Această măsură a fost prevăzută în urma problemelor apărute în familie şi a celor de sănătate a minorilor care şi-au făcut tatuaje la neprofesionişti şi clandestin.

Tatuajele sunt prezente de mai mult timp decât s-ar putea crede. Nu sunt doar de pe vremea când trupele rock abia apăreau şi au avut multe semnificaţii de-a lungul istoriei. Astăzi au apărut nenumărate saloane care se ocupă de această latură a modei actuale. Horaţiu, din Deva, este cunoscut pentru măiestria sa de realizator de tatuaje.

Este considerat de tineri un adevărat artist în domeniu! Tot mai mulţi tineri îl caută pentru a-şi desena şi ei pe piele, pentru întreaga viaţă, un simbol al momentului tinereţii pe care o trăiesc. Dar nu doar tinerii apelează la tatuaj! Sunt şi oameni maturi care vor să se simtă tineri şi apelează la moda inscripţiei negre sau colorate, pe corp! Rar li se spune tinerilor să fie cu luare-aminte şi cu discernământ, că nu tot ce zboară se mănâncă. În mediul liceal, spre exemplu, dacă n-ai mobil, mai ales cu cameră foto sau sonerie polifonică, eşti varză, adică eşti un nimeni.

Cultura MTV şi Bravo a făcut ca fenomenul body-piercing & tatoo să ia amploare. Mulţi tineri liceeni sunt înnebuniţi. Şi cum să nu fie când idolii lor se întrec în a susţine această modă? E cunoscut faptul că idolii influenţează alegerile fanilor.

Dacă Mutu, Beckham, Eminem sau Angelina Jolie au tatuaje, de ce să fii mai prejos? Dacă băieţii de la The Rasmus sau Linkin Park, dacă Pink sau Christina Aquilera au piercing-uri, de ce să nu-ţi faci şi tu? Iată de ce, oricât de mult ai vorbi despre deşertăciunea unor astfel de gesturi, nu poţi sta împotriva curentului.

Sanda Bocăniciu1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor