La Timisoara se numeroteaza locurile de parcare. Robu e tot anti-inchiriere

De Roxana Deaconescu
La Timisoara se numeroteaza locurile de parcare. Robu e tot anti-inchiriere
© Tion: La Timisoara se numeroteaza locurile de parcare. Robu e tot anti-inchiriere
În cartierul Soarelui, același cartier în care locuiește și primarul Nicolae Robu, unde s-a investit serios în ultimii ani, a început numerotarea locurilor de parcare. Edilul-șef le transmite totuși șoferilor că nu se vor putea închiria, pentru că nu vrea certuri. Cât despre parcările etajate din cartiere, edilul susține că se lucrează la proiecte.

Pentru ca șoferii să vadă câte locuri de parcare au fost create în oraș, primarul a cerut să fie numerotate. Nu este însă mulțumit de cum s-a făcut numerotarea, pentru că a fost făcută pe zone, nu per total.

Am cerut să se numeroteze locurile de parcare amenajate în cartierele unde s-a lucrat concentrat. În cartierul Soarelui, deja o bună parte din locuri sunt numerotate. Nu cum am vrut eu, pentru că eu am vrut să se numeroteze de la 1 până la ultimul în tot cartierul. S-a luat de la 1 pe fiecare cvartal și tot așa. Eu am vrut să se și vadă câte locuri sunt. O adunare se poate face, dar nu e totuna. Dacă te duci în cartier și te uiți și vezi 3.214, spui «uite, sunt 3.000 de locuri de parcare». Dacă vezi 124, dincolo 73, nu ai dimensiunea întregului. E o diferență”, a explicat Robu.

Deși fiecare loc de parcare are un număr, edilul-șef îi asigură pe timișoreni că nu și-a schimbat părerea și că este în continuare împotriva închirierii locurilor. Vrea să evite certurile.

Vreau să-i asigur pe cetățeni că numărătoarea aceasta nu are ca scop închirierea locurilor. Nu sunt adeptul închirierii locurilor de parcare, pentru că am convingerea că, dacă am recurge la așa ceva, ar fi veșnice scandaluri între cetățeni. Eu vreau să avem un oraș în pace, un oraș al armoniei. Vă închipuiți ce ar însemna ca un anume loc să fie liber pentru că chiriașul lui este plecat, să vină cineva și să nu poată parca acolo, să meargă la nu știu ce distanță, inclusiv să ajungă în situația de a parca în noroi pe undeva. Evident că acel cetățean va fi nemulțumit și va spune că este o tâmpenie ce se întâmplă. Pe de altă parte, alții văzând un loc liber, ar veni și ar parca, ar spune că nu-i interesează că nu știu cine a plătit abonament. Parchez, că stau doar o oră. Între timp, apare cel care a plătit și începe cearta. Nu vreau astfel de situații. Am câștiga bani frumoși la primărie, dar nu trebuie să ne ducem politica după principii mercantile. Ne interesează și aceste aspecte, vreau să avem venituri cât mai mari, dar trebuie să privim lucrurile multicriterial”, a mai spus Nicolae Robu.

Și aceasta cu toate că foarte mulți șoferi au cerut să le fie închiriate locurile. Câtă vreme Robu va ocupa fotoliul de primar, acest lucru nu se va întâmpla. Primăria închiriază în continuare locuri de parcare către instituții.

Nu e totuna la instituții. Sunt instituții la care, inevitabil, apare nevoia de a parca. Cum să nu asigurăm locuri de parcare pentru Tribunal și pentru instituțiile judecătorești din Palatul Dicasterial? Oamenii stau până noaptea la serviciu. Este și la fel în cazul celorlalte instituții cărora le-am aprobat. Nu putem… nu vreau eu, că alții fac, nu doresc să procedăm astfel. Unii apreciază poziția mea, alții nu sunt de acord. Suntem în democrație și nu e nicio supărare. Noi judecăm punctual în cazul solicitărilor de la instituții. Nu spunem că nu se dă pentru nimeni. Nu putem să deschidem o cutie o Pandorei dând către cetățeni. Este vorba despre mii și mii de locuri pe care le-am creat de când sunt primar. Nu doresc să introducem acest sistem”, a completat primarul, explicând că nici el nu mai găsește unde să-și lase de mașina după o zi plină de lucru.

Edilul-șef promite că în curând vor fi amenajate parcări serioase în cartiere, pe structuri metalice. Este vorba despre cele promise în zona Martirilor, dar și pe str. Liniștei. El nu a putut spune în ce fază se află proiectele, dar susține că specialiștii Societății de Drumuri Municipale au venit deja cu idei.

Dăm drumul la parcajele supraterane, dar nici aici nu putem face oriunde, pentru că dacă am face unde sunt spații restrânse, am da impresia de ghetou și eu nu vreau așa ceva. Unde avem spații mai largi, și am identificat trei: două în cartierul Calea Martirilor, iată, nu numai în Soarelui se găsesc locuri de intervenție, și unul în zona străzii Liniștei. Se lucrează la proiecte, nu te poți apuca să construiești. SDM lucrează, mie mi s-a prezentat cum arată. Îmi place. E bine. Sper să avem în acest an o astfel de parcare. Construcția nu va dura mult. Va fi pe structură metalică. Dar nu le putem face oriunde”, a conchis primarul Timișoarei.

Articole pe aceeași temă:

De îndată ce Agenția de Mediu va da ultimul aviz, vor începe lucrările pentru transformarea altor trei străzi din zona Cetate în alei pietonale. Sau mai bine zis două și jumătate... După modelul arterelor Gheorghe Lazăr, Victor Vlad Delamarina, Augustin Pacha și altele. Conducerea Primăriei Timiș...
Primarul Timișoarei promite că timișorenii care locuiesc pe str. Liniștei și își lasă mașinile pe trotuare vor avea locuri de parcare civilizate. Nu se știe exact când, însă garajele din zonă vor fi demolate, iar în locul lor va fi amenajată o parcare ca la carte. Cel mai probabil, în 2019. Dacă pe...
După o plimbare prin zona Girocului, primarul Nicolae Robu susține că a identificat câteva spații potrivite pentru parcări etajate, care vor fi proiectate de Societatea de Drumuri Municipale, al cărei unic acționar este consiliul local. Vor „răsări” parcări etajate mai mult pe partea stângă cum se m...

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !