La trei licee din Oradea au promovat toți candidații

De Crina Dobocan
Reactualizat la:
4Comentarii
La trei licee din Oradea au promovat toți candidații
© FOTO: mapio.net
Cu o rată de promovare de 66,87%, județul nostru este cu 0.33% sub media națională unde rata de promovare în ansamblu este de 67,2%.

La nivel național, rata de promovare (înainte de contestații) înregistrată de absolvenţii care au finalizat studiile liceale în promoția 2018-2019 și au susţinut probele examenului de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie este de 73,7% (superioară cu un procent celei de anul trecut: 72,7%). De asemenea, rata de promovare, incluzând și elevii proveniți din promoțiile anterioare, este de 67,2%.

Județul Bihor a avut o rată de promovare de 66,87%, ceea ce-l plasează cu 0.33% sub media națională. În Oradea, trei elevi au obținut media 10 la examenul de maturitate (doi de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” și unu de la Colegiul Național „Emanuil Gojdu”).

S-au consemnat procente maxime de promovare la Liceul Teoretic „Aurel Lazăr”, Liceul Teologic Baptist „Emanuel” și Liceul Teologic Penticostal „Betel” (unde toți absolvenții au promovat examenul). Procente mari au avut și Colegiul Național „Emanuil Gojdu” (98,05%), Liceul Greco-Catolic „Iuliu Maniu” (96,08%), Colegiul Național „Iosif Vulcan” (94%), Liceul German „Friedrich Schiller” (94,44%), Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” (92,86%), (Colegiul Național „Mihai Eminescu” (91,41%). La polul opus se situează Liceele Tehnologice nr. 1 Cadea şi de Liceul Tehnologic nr. 1 Dobrești, fiecare cu un procent de promovare de 33% (cu câte trei absolvenți înscriși la BAC), Colegiul Tehnic „Mihai Viteazu” (33,95%), Liceul Tehnologic Agroindustrial „Tamasi Aron” din Borș (9%). La Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși” 6 din cei 45 de absolvenți înscriși au promovat examenul (17%).

Procentul de promovare s-a calculat din totalul candidaţilor prezenţi, incluzând în această categorie şi candidaţii eliminaţi.

1.101 candidați au fost nemulțumiți de rezultate și au depus contestații (376 la Limba română, 66 la Limba maternă, 375 la proba obligatorie a profilului (Matematică și Istorie) și 284 la proba la alegere). Rezultatele finale vor fi făcute publice sâmbătă, 13 iulie.

Emoții mari pentru absolvenții de liceu! S-au afișat rezultate la Bacalaureat | Trei medii de 10 în Bihor

Rezultate Bacalaureat 2019: 66,87% dintre candidați au promovat în Bihor4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor