La Universitate a bătut vântul

La Universitate a bătut vântul
ORADEA - În secţia de votare amplasată în campusul Universităţii din Oradea a bătut vântul. Nici votul pentru referendum şi nici cel pentru europarlamentare nu au trezit interesul studenţilor veniţi la studii în Oradea, care pare-se că au preferat să facă orice altceva decât să vină la vot.

Ce-i drept, nici vremea nu i-a îndemnat spre cabinele de votare. Secţia de votare nr. 132 a fost dedicată numai studenţilor, aceştia având posibilitatea de a-şi exercita aici ambele voturi. Chiar şi aşa, în jurul orei 15:30 numărul celor care au votat pentru referendum abia a ajuns la 42, iar pentru europarlamentare, pe liste s-au aflat numai 38. „Prezenţa e foarte slabă. Am sperat ca până la ora închiderii urnei cel puţin 200 de studenţi să se prezinte la vot, însă în condiţiile date sunt slabe şanse să se ajungă la acest număr”, a precizat Gia Lucuţa, preşedintele Secţiei nr. 132 pentru europarlamentare.

„Până la această oră nu am avut parte de incidente de nici un fel. Studenţii au votat pe listele suplimentare, cu cerere pe propria răspundere, completată individual, cu carte sau buletin de identitate”, a informat Liana Botoş, preşedintele secţiei pentru referendum. La ora 17:00, numărul celor care au votat la referendumul pentru votul unonominal era 55, iar la alegerile pentru Parlamentul European s-au prezentat 51 de persoane.

Ioana Iuhas0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase