La vânat de căpriori

La vânat de căpriori
ORADEA – Vânătorii bihoreni şi-au luat puşca din cui. Din 15 mai şi până pe 15 octobmrie este deschis sezonul de vânătoare. „De pe cele şase fonduri de vânătoare avem un plan de recoltare de 373 căpriori masculi, dintre care 66 de masculi pentru trofeu, 144 pentru selecţie şi 163 de femele şi tineret pentru selecţie”, a declarat Ioan Silaghi directorul Agenţiei Judeţente a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) Bihor.

Conform informaţiilor oferite de reprezentanţii AJVPS, până în prezent, de pe fondurile de vânătoare administrate de către asociaţie au fost recoltaţi 80 de căpriori cu vânători străini.

La nivelul AJVPS sunt înregistraţi 1.800 de vânători cu acte în regulă. Cei mai mulţi vânători sunt înregistraţi la Cluburile de Vânătoare şi Pescuit Oradea şi Salonta. În prezent cuantumul cotizaţiei pentru membrii vânători variază între 750 şi 800, în funcţie de clubul la care este legitimat vânătorul.

Vânătorii participă în această perioadă însă şi la acţiunile de combatere a dăunătorilor. Acum sunt stârpiţi câinii hoinari, vulpea şi pisicile.

Reprezentanţii vântorilor bihoreni spun că şi animalele suferă din cauza actualei secete. Aceştia spun că încă nu au fost nevoiţi să le pună apă şi hrană dar dacă seceta va persista se poate ajunge şi aici. În plus numărul puilor care vor ecloza va fi diminuat.

Simona Albinaru



0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !