La vânătoare de maşini radiate

Lucratorii Detasamentului de Interventie Rapida al Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Bihor au desfasurat duminica o actiune în piata de autoturisme si pe Soseaua de Centura a municipiului Oradea. Scopul actiunii a fost combaterea traficului cu autoturisme furate, radiate din circulatie si fara documente care sa ateste achitarea taxelor vamale aferente.

Rezultatele nu s-au lasat prea mult asteptate. Oamenii legii au depistat un autoturism VW Golf si un autoturism Seat, unul în piata, iar celalalt în circulatie. În urma verificarilor autoturismelor prin Punctul de Contact Ordea a rezultat ca ambele autoturisme sunt radiate din Belgia.

Pentru acest lucru, celor doi conducatori auto li s-au întocmit actele premergatoare începerii urmaririi penale, pentru savârsirea infractiunilor de punere în circulatie si conducere pe drumuri publice a unui autoturism neînmatriculat si cu numar fals de înmatriculare. Dosarele penale au fost trimise spre solutionare Serviciului Politiei Rutiere Bihor. În ce priveste masinile, ele au fost indisponibilizate la sediul IJPF, pâna la clarificarea situatiei.


Tot la volanul unei masini radiate din circulatie a fost depistat ieri si cetateanul austriac Csaba Denes L. (31 ani). Acesta s-a prezentat la intrarea în tara în PTF Bors la volanul unui autoturism Suzuki. Prin intermediul aceluiasi punct de contact s-a descoperit ca si acest autoturism figureaza ca fiind radiat.

Simona Drimbau