La vremuri noi, oameni „noi”, pentru ITRSV

Prefectul Claudiu Pop, încadrat de Timaru şi Iova
Prefectul Claudiu Pop, încadrat de Timaru şi Iova
După ce omul susţinut de PNL a plecat, prefectul Pop l-a instalat la ITRSV pe fostul şef din timpul guvernării PDL.

S-a lepădat de haina portocalie pentru a o lua pe cea roşie şi, implicit, pentru a redeveni şef al ITRSV Bihor. Dacian Iova a fost instalat, vineri, în fruntea Inspectoratului Teritorial pentru Regim Silvic şi de Vânătoare (ITRSV). În prealabil, Iova renunţase la PDL, trecând în PSD. Prefectul Claudiu Pop a fost cel care l-a instalat, pe o vreme câinească. Dacian Iova a mai fost şef al ITRSV între 2009 şi 2012, pe vremea guvernării PDL. Întrebat de JB ce l-a făcut să treacă la PSD, Iova a asigurat că doar „convingerea proprie” l-a determinat să schimbe flamura politică… Iar prefectul Claudiu Pop a dat asigurări că, de fapt, contează „profesionalismul şi nu culoarea politică”.

Fostul şef, criticat

Prefectul Claudiu Pop a mai ţinut să spună că, din punctul său de vedere, fostul şef al inspectorilor silvici, Daniel Coraş, a fost unul slab. „În aceşti doi ani (din 2012 încoace – n.r.), ITRSV nu a progresat deloc”, a declarat Pop la instalarea lui Iova. Susţinut de PNL, Coraş şi-a dat demisia în 2 iunie a.c. Acesta fusese criticat în prealabil de către Claudiu Pop, în cadrul unui Colegiu Prefectural.

La momentul instalării, Iova s-a plâns de parcul auto depăşit şi şi-a exprimat dorinţa că Guvernul căruia i se subordonează îi va da o mână de ajutor „să stopăm furturile din pădure”.

„Ne mutăm din birou în pădure, la cioată. În Bihor, sunt locuri cu probleme, vedeţi cazul Dobreşti sau Sudrigiu”, şi-a anunţat intenţiile vechiul şi noul şef Iova. Prefectul Claudiu Pop a spus că, în cazul lui Iova, contează „foarte mult experienţa profesională”. „Sunt prea multe furturi din pădure. Iar faptul că se fură lemne nu ţine de vreun partid. Faptul că a mai fost la conducere arată că (Dacian Iova – n.r.) cunoaşte sistemul”, a concluzionat reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Cu Dacian Iova va lucra adjunctul Nicolae Timaru, reprezentant al UDMR.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !