La Ziua Armatei

La Ziua Armatei
Garnizoana din Oradea a organizat un ceremonial militar-religios marti dimineata, în municipiu, cu ocazia serbarii Zilei Armatei. Veterani de razboi, politicieni si copii de gradinita au depus jerbe de flori la Monumentul Ostasului Român din Parcul 1 Decembrie.  Ziua Armatei 24.10.2005 II

Pentru ceremonia de marti dimineata au fost mobilizati militari din cadrul Garnizoanei Oradea, Jandarmeriei si Politiei de Frontiera. Alaturi de acestia, civilii adunati în apropierea monumentului au ascultat lungile discursuri ale reprezentantilor Garnizoanei si Asociatiei Veteranilor de Razboi din Oradea.


Conform obiceiului, reprezentantii institutiilor statului si partidelor politice si-au prezentat omagiile prin intermediul unei coroane de flori. Copiii de gradinita au fost ultimii care au depus flori la baza statuii.


Finalul a fost marcat de defilarea Garzii de onoare, apoi tot soborul oficial s-a îndreptat spre Cimitirul Municipal, pentru depunere de flori la monumentele „Vulturul” si „Eroilor Români”.

Bursasiu Veronica & Sebastian Kovacs