Lac cu terase si zone de agrement in Salca

9Comentarii
Lac cu terase si zone de agrement in Salca
Municipalitate a stabilit destinaţia terenului în suprafaţă de 154.147 mp din vecinătatea Lotus Market, aflat în proprietatea privată a oraşului, aceea de parc şi zonă de agrement.

Decizia are la bază un mai vechi proiect al exeutivului referitor la amenajarea unui „Parc de trandafiri – Oradea, zona Salca”, pentru care s-a cerut finanţarea de 652.845 euro de şl Agenţia Fondului pentru Mediu.

Proiectul vizează amenajarea unui parc, pe malul stâng al pârâului Peţa, cu rostul
creşterii zonei verzi din Oradea şi punerea în valoare a elementului natural pârâul Peţa.

În zona accesului principal în parc, dinspre Strada Meiului, se propune o parcare supraterană. În partea de nord, lângă Peţa se vrea un lac de agrement alimentat din apa pârâului, cu restaurante şi terase pe margine.

Aleile ar urma să fie finisate cu materiale ecologice – pietriş şi borduri din piatră naturală. În zonele de acces ale parcului s-au propus locuri de odihnă, dotate cu panouri informative, pergole, fântâni cu apă potabilă, bănci, corpuri de iluminat, coşuri de gunoi şi toalete ecologice.

Accesul principal în parc se va face dinspre strada Meiului iar accesele secundare dinspre străzile Kiev, Zorelelor şi dinspre strada Erkel Ferenc, pe malul drept al pârâului Peţa, prin realizarea unor poduri pietonale. Termenul de finalizare a lucrărilor prevăzut în cererea de finanţare este de nouă luni.

C.Gh.

Taguri: , ,


9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor