Lacăt la Grădina Zoologică

3Comentarii
Lacăt la Grădina Zoologică
HUNEDOARA – Grădina zoologică din Hunedoara a fost închisă publicului, termenul la care ea va fi redeschisă este incert. Ea nu mai poate funcţiona până la terminarea lucrărilor de modernizare a amplasamentelor pentru adăpostirea animalelor.

Adăposturile trebuie să se încadreze în normele europene, care prevăd ca fiecare animal să fie adăpostit într-un spaţiu mult mai mare decât este acum şi să aibă condiţii speciale. „Cel mult doi urşi bruni pot locui pe 500 mp. Aici ei vor trebui să aibă şi bazin. Acum, cei trei urşi bruni de la Hunedoara au fiecare doar 30 mp de cuşcă.”, spune Elena Bădescu, directoarea Agenţiei de Mediu. 
Lucrările de extindere a cuştilor au fost începute, dar data limită până la care trebuia terminată această modernizare a fost jumătatea lunii noiembrie. Tot atunci a expirat şi autorizaţia de mediu, iar Agenţia de mediu nu o va reînnoi până la terminarea lucrărilor. Primăria Hunedoara a depus la Ministerul Mediului acum o lună un proiect pentru obţinerea unei finanţări guvernamentale pentru a acoperi o parte din cheltuieli, dar răspunsul întârzie să vină. 
Până când nu vor avea cuşti europene, cele 60 de animale trebuie îngrijite sau înstrăinate. Nici o altă grădină zoologică din ţară nu ar putea însă să preia animalele, pentru că toate aceste unităţi sunt în aceeaşi situaţie.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor