Lacate pe hoteluri

Lacate pe hoteluri
Lipsa clientilor a dus la închiderea completa a hotelurilor Somesul si Unirea. „Am disponibilizat deja 51 de persoane, din cei 900 de angajati, iar pe altele le-am redistribuit, spune directorul Florian Serac.

Am fost nevoit sa închid complet doua hoteluri, Somesul si Unirea, un corp din Lotus si un corp din Nufarul. La acestea se mai adauga si faptul ca Hotelul International se afla în renovare”.


Directorul Serac spune ca în urma disponibilizarilor au fost „doua doamne care s-au suparat si un control de la Inspectia Muncii, dar nu e nimic ilegal”.
„De la vladica la opinca, toti mergem în concediu fara plata. Inclusiv directorul general, ne asigura consilierul directorului Serac, Traian Bogdan. Pe cei pe care îi trimitem în concediu fara plata nu-i obligam sa vina la munca.

O astfel de afirmatie este o tâmpenie. În turism, aceste reorganizari sunt chestiuni specifice iernii. Iar cei trimisi în somaj sunt sezonieri, în parte. Pe ceilalti suntem obligati sa-i reangajam în primavara, daca vom face angajari”.

Control de fond


Seful Inspectoratului Teritorial de Munca neaga faptul ca s-a dus în control la SCT Felix pe urma vreunei reclamatii. „În momentul în care mi se prezinta un program de disponibilizare sunt obligat sa fac un control de fond, spune directorul ITM, Liviu Lupea. Urmarim daca au fost respectate regulile jocului în domeniul disponibilizarilor colective, adica daca exista contracte de munca, ce clauze sunt în contracte, daca s-au facut înregistrari în cartile de munca”.

Calin Corpas