Lacul de la Paleu are din nou apă

De Simona Albinaru
Reactualizat la:
5Comentarii
Lacul de la Paleu are din nou apă
În urmă cu doi ani, datorită lipsei de precipitații, acumularea permanentă Paleu era aproape goală. În câteva luni, vegetația s-a dezvoltat excesiv iar corpul barajului prezenta semne de deteriorare.

Administraţia Bazinală de Apă Crişuri a finalizat lucrările de reparații de la barajul Paleu. Refacerea luciului de apă s-a făcut treptat, atât prin acumularea de precipitații, cât și prin creșterea debitului de pe văile care alimentau lacul.

Înainte de lucrări Înainte de lucrări ©

„Lucrările la baraj au început în luna iulie 2015 și au vizat etanșarea golirii de fund și eliminarea infiltrațiilor însă, cea mai importantă lucrare a fost decolmatarea lacului. Profitând de faptul că lacul a secat, echipele ABA Crișuri au putut interveni pentru a decolmata aproape 80.000 mc de terasament.

Este important de subliniat faptul că aceste lucrări nu au avut finanțare de la bugetul de stat, ele au fost executate cu utilajele pe care noi le avem în dotare iar cheltuielile au fost suportate din bugetul instituției. Până la finele acestei luni, vom termina și înierbarea digurilor precum și văruirea lucrărilor de beton”, a precizat Dorel Dume, directorul ABA Crișuri.

Păstraţi curăţenia!

Întrucât acumularea este din nou în funcțiune, Administrația Bazinală de Apă Crișuri atrage atentenția populației în ceea ce privește depozitarea gunoaielor și amintește că amenda aferentă poate să ajungă până la 7.000 de lei pentru persoane fizice și până la 40.000 de lei pentru persoane juridice.

Lacul Paleu se întinde pe o suprafață de 14 ha, are un volum de 100.000 mc de apă și se află la aproximativ 10 km distanță de municipiul Oradea. La ora actuală, lacul este concesionat pentru activități de agrement cu mențiunea că, scăldatul este strict interzis.

5dupa După lucrări ©5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor