Lăcusteanu – sportiva anului 2006

Lăcusteanu – sportiva anului 2006
Deva – Gimnasta Aluissa Lăcustean, legitimată la CSS Cetate Deva şi componentă a lotului olimpic al României, a fost desemnată, joi, cea mai bună sportivă hunedoreană a anului 2006. Verdictul a fost dat de către Direcţia pentru Sport a Judeţului pe baza rezultatelor obţinute în acest sezon.

„Performanţele care i-au adus acest titlu Aluissei Lăcusteanu sunt câştigarea a trei medalii la Campionatele Europene de Junioare de la Volos (aur la sol, argint cu echipa şi bronz la bârnă) şi a mai multor medalii la Campionatul Naţional de Maestre”, afirma Marieta Ilcu, directorul DSJ Hunedoara.

Clasamentul complet al primilor 10 sportivi hunedoreni ai anului va fi stabilit luna viitoare, iar premierea performerilor va avea loc în data de 31 ianuarie 2007, ora 17:00, la Casa de Cultură din Deva.

„Sportul hunedorean a avut în anul 2006 rezultate net superioare celor din 2005. S-au obţinut performanţe valoroase la gimnastică, la şah unde avem o campioană europeană, la tir cu arcul, la sanie şi la lupte. Fapul că o junioară a câştigat titlul de cea mai bună sportivă a anului e oarecum firesc, întrucât 90 la sută din cluburile din judeţ nu au seniori”, comenta Marieta Ilcu.


Valoroasă şi de perspectivă
Nicolae Forminte, antrenorul lotului olimpic de gimnastică al României, consideră că Aluissa Lăcusteanu merita să câştige titlul de sportiva anului. „Este o gimnastă valoroasă, fiind una dintre cele mai bune din lotul olimpic. După cum am mai declarat, mi-aş fi dorit ca Aluissa să fi fost în lotul pentru Campionatul Mondial de la Aarhus, însă ea nu avea vârsta minimă pentru a concura la senioare. De la 1 ianuarie 2007 situaţia se va schimba şi Aluissa va putea concura la senioare şi sper că va confirma aşteptările şi va obţine performanţe şi mai valoroase”, afima Nicolae Forminte.

Ciprian Marinuţ0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase