„Lăcustele” umane au vandalizat manejul

32Comentarii
„Lăcustele” umane au vandalizat manejul
Fosta Garnizoană, incluzând aici manejul, a ajuns un adevărat El Dorado pentru vânătorii de fier şi alte acareturi.

Concetăţenii noştri de etnie rromă au luat joi cu asalt fostul manej al Armatei. Situat în spatele Bibliotecii Judeţene şi a viitorului sediu al Muzeului, la fostul manej se poate ajunge atât dinspre Parcul Bălcescu cât şi de pe strada Armatei Române. Imobilul ruinat miercuri de către confraţii noştri cu ten mai închis la culoare e situat în imediata proximitate a pârâului Peţa. Terenul pe care e amplasat face parte din domeniul public şi, într-o mai mică măsură e şi proprietatea firmei Selina.
Administraţia Kiss a Consiliului Judeţean a vândut către Selina terenul din zonă, ce a aparţinut de Ministerul Apărării Naţionale. Societatea respectivă va trebui să construiască acolo un cartier de blocuri.

Revenind, joi, în prima parte a zilei, fostul manej a fost ţinta „vânătorilor” de fier şi de orice altceva ce ar putea fi valorificat. Înştiinţat de problema ivită, primarul Ilie Bolojan s-a înfiinţat imediat la faţa locului împreună cu Poliţia. Prea târziu însă pentru a-i mai depista pe făptaşi. Aceştia decopertaseră deja o parte din acoperiş şi vandalizaseră geamurile.

Planurile lui Bolojan

Primarul s-a arătat siderat de privelişte, zona arătând ca de după război. Din informaţiile primite la faţa locului, de săptămâni bune ţiganii procedează la devastarea întregii zone. În privinţa manejului, Bolojan ţine neapărat ca acesta să fie recondiţionat. „Am putea face acolo o sală de sport, un patinoar sau o sală de festivităţi. Manejul a fost casat de către Consiliul Judeţean, astfel încât are o valoare de patrimoniu egală cu zero. Vom iniţia o hotărâre de Consiliul Local pentru un schimb de terenuri şi preluarea acelui imobil care arată azi ca o ruină”, ne-a declarat primarul Oradiei.

După ce l-a preluat de la MApN, în 2007 Consiliul Judeţean a vândut terenul situat de-a lungul Peţei către Selina. Mai bine zis, a vândut doar „amprente” din acel teren către investitorul privat, pentru ca acesta să poată ridica acolo doar blocuri. Cel puţin aşa explică Kiss… Însă spaţiul dintre „amprente” a rămas în domeniul public, fiind transferat către Primăria Oradea, în ideea în care municipalitatea orădeană ar fi tras utilităţile către viitoarele blocuri. Investiţie neagreată, de altfel, de către primar…

În aceste condiţii, cu un teren vândut dar plin de clădiri în paragină, se pune problema cine avea datoria să radă de pe faţa pământului acele dărăpănături. Selina sau CJ Bihor? Şeful CJ, Radu Ţîrle, a decis ca primăriile bihorene să se folosească de acele imobile pentru a-şi procura materiale de construcţii. Însă, dacă e să ne luăm după muncitorii din zonă ai Selinei, o dată ce primăriile nu au mai frecventat zona, a venit rândul căutătorilor de metal, cărămizi să „execute” tot ce se putea… Inclusiv manejul drag lui Bolojan. Primarul ne-a spus joi că vineri urmează să împrejmuiască manejul, astfel încât acesta să fie ferit de alte vizite nedorite. Iar paznicilor li s-a trasat sarcină să nu mai permită accesul oricui în zonă…

CĂLIN CORPAŞ32Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor