Lămpi fără informaţii

ORADEA – La începutul acestei luni, reprezentanţii Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (OJPC) Bihor au verificat măsura în care se respectă prevederile legale de comercializare a lampadarelor, lămpilor de grădină şi a torţelor neelectrice.

Din cei zece operatori economici controlaţi, nouă nu respectau prevederile în vigoare. „Au fost încheiate nouă procese-verbale de constatare a contravenţiei. S-au aplicat opt amenzi contravenţionale în valoare de 17.000 lei şi un avertisment”, spune Cristiana Bigan, director executiv la OJPC Bihor. Potrivit informaţiilor comunicate de OJPC Bihor, au fost verificate produse în valoare de 23.627 lei.

Din cele 327 de produse supuse controlului prezentau diferite deficienţe 214, valoarea acestora ridicându-se la 20.093 lei. Produsele cu deficienţe au fost oprite temporar de la comercializare. Cele mai multe nereguli constatate erau de natură informaţională.

Celelalte abateri erau cu privire la HG nr. 449/2003, referitoare la vânzarea produselor şi garanţiile asociate acestora. O parte a produselor nu erau conforme prevederilor privind asigurarea securităţii utilizatorilor de echipamente electrice de joasă tensiune.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !