Lansare de carte la Arcadia

Lansare de carte la Arcadia
„Poezia este una dintre minunile lumii şi atâta vreme cât există oameni pasionaţi de vers, poezia va rămâne forma cea mai înaltă de expresie artistică în literatură”. Cu acest gând a revenit poeta Flavia Cosma la Oradea pentru a-şi lansa două volume scrise pe meleaguri străine.

Stabilită în Canada, Flavia Cosma şi-a făcut un obicei în a-şi scoate volumele de versuri şi poeme scrise în româneşte la editurile din ţară. Ultimele două, „În braţele tatălui” şi „Rhodos sau Rhodes sau Rodi”, au reprezentat motivul întâlnirii, joi după-amiaza, în sala de spectacole a Teatrului de Stat pentru Copii şi Tineret „Arcadia”, a iubitorilor de vers, cu autoarea şi creaţiile sale.

La evenimentul aflat sub egida Fundaţiei Academia Civică Bihor au fost prezenţi Ligia Mirişan, directorul Direcţiei pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural-Naţional Bihor, Ioan Ţepelea, directorul Editurii Cogito, care a publicat volumul „În braţele tatălui”, Ioan Moldovan, redactorul-şef al revistei „Familia”, şi primarul Petru Filip.

Poetă şi prozatoare

După prelegerea susţinută de Ioan Ţepelea şi cronica de carte comprehensivă a poetului Ioan Sferlea, Ioan Moldovan a surprins alte câteva aspecte esenţiale ale poeziei Flaviei Cosma.

În opinia lui Ioan Moldovan, „În braţele tatălui” este o carte de poeme la fel de proaspătă ca şi întreaga sa creaţie. Flavia Cosma nu utilizează măşti sau tehnici ale postmodernismului, ea vine cu sufletul în mâini şi ni-l oferă, creând cititorului un sentiment de „deja vu” prin experienţa ei răsfrântă în carte.

Pe de altă parte, poeta este o călătoare pasională, iar jurnalul „Rhodos sau Rodhes sau Rodi” este scris cu un spirit mai mult de observaţie a realităţii. „Pe cât este de poetă la modul natural şi canonic în «În braţele tatălui», pe atât de prozatoare, dar cu dimensiune poetică, este în jurnalul inspirat de mirifica insulă Rhodos”, susţine redactorul-şef de la Familia.

Laura Voicu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !