Lansare de carte

Lansare de carte
ORADEA – Facultatea de Litere din cadrul Universităţii din Oradea a găzduit miercuri, 22 noiembrie, lansarea celui mai recent volum de poezii al lui Dan Mircea Cipariu, „Tsunami”.

Dan Mircea Cipariu, preşedinte al secţiei de poezie din cadrul Asociaţiei Scriitorilor Bucureşti, a venit pentru a doua oară în Oradea pentru a se întâlni cu cititorii săi şi pentru a-şi promova cel mai recent volum, în care a adoptat un alt stil. „În noul volum, Cipariu e un poet interiorizat, care caută esenţa, fiind autentic în tot ceea ce scrie.

Se observă evoluţia de la un volum de poezii la altul, prin trecerea de la formal la substanţă, de la ludic la esenţă, aceasta fiind în fond cea care contează”, a afirmat asist. drd. Ioana Cistelecan. În legătură cu stilul poetului, asist. univ. Marius Miheţ a remarcat anumite influenţe din poezia optzeciştilor şi din cea a lui Nichita Stănescu, tema „timpului suspendat”, care leagă mai multe episoade ale volumului.
După aprecierile critice, Dan Mircea Cipariu a susţinut o sesiune de lectură, a răspuns la întrebările studenţilor, iar apoi a dăruit celor prezenţi câte un volum cu autograf. Turneul de promovare va continua în oraşele Braşov şi Mediaş.

Denise Strete0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase