Lansarea cvadruplului album Lumina

De Zoltan Varga
La Timişoara va avea loc lansarea oficială a proiectului de anvergură Stepan Project - „Lumina“
La Timişoara va avea loc lansarea oficială a proiectului de anvergură Stepan Project - „Lumina“
Marţi, 20 noiembrie, la Timişoara va avea loc lansarea oficială a proiectului de anvergură Stepan Project – „Lumina“, materialul care constituie cea de-a treia parte a trilogiei „Sensul Vieţii“ începută în 1996 cu albumul „Sensul vieţii” şi continuată în 2001 cu dublul-album „Undeva în Europa…”.

De la ora 19 în holul sălii multifuncţionale a CJT va avea loc vernisarea expoziţiei de imagini LUMINA- Stepan Project, iar de la ora 19.30 în acelaşi loc va avea loc spectacolul de lansare al acestui ambiţios proiect. Miercuri, 21 noiembrie, de la ora 16 va avea loc lansarea cvadruplului album în incinta Penitenciarului Popa Şapcă din Timişoara, iar în data de 5 decembrie evenimentul se va repeta la Bucureşti, la Club A,

Proiectul LUMINA apare după 11 ani de muncă. Albumul care închide trilogia este alcătuit din trei CD-uri, un DVD şi un booklet de 80 de pagini şi este, probabil, proiectul cel mai de anvergură din rockul românesc, dat fiind faptul că la realizarea lui şi-au adus aportul zeci de artişti din domenii precum muzică, grafică, film, fotografie, litere. O atenţie deosebită a fost acordată tehnologiilor noi de înregistrare şi redare a sunetului –astfel, DVD-ul care însoţeste albumul vine, în premieră pentru România, cu o versiune SURROUND 5.1.

„Muzica, în opinia mea, este în primul rând o formă de energie, o energie pozitivă. În muzica pe care o scriu eu, conceptual există trei mari dimensiuni: dimensiunea credinţei, dimensiunea ancestralului (a originii, a pământului pe care calci şi care este de mii de ani tot acolo) şi dimensiunea urbană, contemporană, de zi cu zi. Între aceste trei dimensiuni se scriu toate energiile noastre, înmagazinate în piesele pe care le lucrăm. Eu sunt un om cu credinţă în Dumnezeu şi nu pot să concep că un artist adevărat este un om fără credinţă. În muzică nu există reţete, există multă muncă şi mai mult sau mai puţin har de la Dumnezeu. Dacă munceşti mult şi nu realizezi nimic, înseamnă că trebuie să te laşi. Dacă munceşti mult şi realizezi câte ceva, înseamnă că eşti dotat, iar dacă munceşti mult şi realizezi mult, înseamnă că eşti ales“, spune Ilie Stepan.

Lansarea albumului Lumina va fi moderată de Bogdan Puriş, evenimentul urmând să aibe parte şi de o serie de invitaţi surpriză.

„Din decembrie 2001 şi până în prezent, a urmat o muncă asiduă de compunere, orchestrare, interpetare, imprimare, mixare, etc. a părţii a treia din Stepan Project “Trilogia Sensului Vieţii”, şi anume (cvadruplul CD şi DVD) “LUMINA”, o epopee de tip fusion (33 de piese muzicale pe cele trei CD-uri, 3 bonus tracks-uri, 9 slideshow-uri, 3 videoclipuri, 2 landscape-uri pe DVD, dvd care are ca opţiune şi sunet Surround 5.1, însumând în total peste 5 ore şi jumătate de muzică) angajând zeci de interpreţi, de folclor arhaic, instrumental (frunză, cimpoi, ţambal, cobză, vioară cu goarnă, toacă, taragot, caval, etc…), vocal cu rapsozi populari, coruri religioase, până la virtuozi instrumentişti ai elitei interpretative de artă clasică, muzicieni folk, pop, rock, jazz, operă, grupuri de instrumentişti de muzică electronică şi computerizată.

Ca şi la precedentele două părţi ale trilogiei şi la LUMINA am avut bucuria de a colabora cu muzicieni care sunt vârfuri în domeniile lor muzicale, care ne-au onorat prin prezenţa şi prestaţia lor şi cărora le mulţumim şi pe această cale. Albumul « Lumina » este prinosul de dragoste şi recunoştinţă pe care-l dăruim, cu toată sinceritatea, semenilor noştri şi mai presus de toate, rugăciunea noastră către Dumnezeu“, spune Ilie Stepan.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !