Lansarea gazetei Apşa

Lansarea gazetei Apşa
Direcția Județeană pentru Cultură Bihor lansează marți, 1 iulie 2014, de la ora 19, în Sala Mare a Primăriei municipiului Oradea, ultimul număr al gazetei „Apșa”, gazetă regională social-politică a românilor din Transcarpatia, de pe malul drept al Tisei.

Lansarea celui de-al 82-lea număr al gazetei „Apșa”, al II-lea din 2014, va avea loc în prezența celor 60 de profesori și elevi români din Ucraina, din Maramureșul istoric, care participă la ediția a XI-a a proiectului desfășurat de către Asociația „Morărița” din Oradea, în parteneriat cu Fundația „Dacia-Apșa de Jos-Maramureșul istoric-Ucraina”.

Apariția ultimului număr al gazetei „Apșa” a fost posibilă datorită finanțării Direcției Județene pentru Cultură Bihor, așa încât, în preajma Sfintelor Paști, românii din Maramureșul istoric au putut avea la dispoziție aceste pagini de suflet.

Legătura dintre Bihor și Apșa este deja una tradițională și se întemeiază pe faptul că mănăstirea de la Voivozi era chilie a mănăstirii de la Peri, de pe malul drept al Tisei și pe faptul că Dr. Mihai Marina, fost consul general al Regatului României la Oradea era originar tot din Apșa.

Susținerea apariției acestui ultim număr al gazetei „Apșa” are loc după ce, în numărul anterior, primul din anul 2014, este descrisă pe larg prezența, la 1 februarie 2014, a unei delegații de la Oradea la manifestările dedicate poetului Mihai Eminescu, la Școala din Plăiuți, Transcarpatia.

Tot marți se va lansa și ultimul număr al revistei „Familia Română”.

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !