Lanţul uman se scurtează

4Comentarii
Lanţul uman se scurtează
Cu o zi după ce a anunţat prin intermediul Serviciului Imagine, Comunicare, Mass-Media al Primăriei că nu mai organizează lanţul uman între Oradea şi Debreţin, municipalitatea a întors-o iarăşi, intenţionând să pună ideea în practică, dar la modul „simbolic”.

„Am dori să-l susţinem prin intermediul dumneavoastră, ca pe un gest simbolic. Poate n-ar fi lipsit de interes să găsim oameni care să dorească să se implice simbolic într-o astfel de acţiune”, a afirmat primarul Petru Filip la conferinţa de presă de la Primărie, susţinută ieri. Planul nu mai are amploarea iniţială, municipalitatea urmând să se mulţumească şi cu un lanţ uman mai scurt, „din faţa Primăriei până la un metru-doi dincolo de graniţă”, a adus la cunoştinţa gazetarilor prezenţi Radu Crican, consilierul primarului, cel care a avansat ideea.

„E cam greu să facem acum un scenariu, cum ar trebui, cum vrem să fie. Ştim cum vrem să fie, dar e nevoie şi de entuziasm din partea cetăţenilor. Din faţa Primăriei vom începe să formăm lanţul uman. Măcar să fie de 200-300 de persoane, pe pietonal, până la Crişul. Importantă nu e cantitatea, ci simbolul”, a răspuns Petru Filip la întrebarea referitoare la modul practic în care vor să realizeze lanţul uman. Primarul a dat asigurări că municipalitatea e pregătită logistic.

Conferinţa de presă a relevat faptul că cei de la Primărie nu au habar cum să pună ideea în practică, primarul trasându-i lui Radu Crican sarcina, de faţă cu reprezentanţii mass-media, de a elabora un plan privind punctele de întâlnire ale eventualilor voluntari, modalitatea de transport etc.

Pentru ca lanţul uman să se întindă până la graniţă, aflată la vreo 8 km de Oradea, ar fi nevoie de câteva mii de orădeni dispuşi să petreacă o parte din noaptea de Revelion pe marginea şoselei E 60.

Pengo Zoltan4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor